NOGOMET

JEŠIĆ: U Turskoj sam na domaćem terenu

Trener bordo kluba za "Avaz"

A. MIZDRAK

7.2.2016

- I kao igrač i kao trener, sa skoro svakom ekipom bio sam na pripremama u Antaliji. U Turskoj se osjećam kao na domaćem terenu i jezik mi nije strani. Sve dobro poznajem, čak sam i u hotelu "Miracle Resort" boravio prije deset godina dok sam radio u CSKA Sofiji.

Izbaciti umor

Tim je riječima počeo razgovor za "Dnevni avaz" Miodrag Ješić, trener Fudbalskog kluba Sarajevo. Srbijanski stručnjak nametnuo je žestok tempo igračima aktuelnog prvaka BiH, koji na treninzima daju posljednji atom snage kako bi što spremniji dočekali nastavak takmičarske sezone, u kojoj će jurišati na dva fronta.

- U Antaliji imamo sve što nam treba. Zadovoljstvo kvare manji zdravstveni problemi i viroza, koja još od Čitluka traje kod nekoliko igrača. Igrači dobro podnose naporne treninge. Neko ulazi ranije u formu, neko kasnije. To je normalno i individualno, oscilijacije su sastavni dio procesa. Gledamo da sve to prođemo dok smo ovdje, da u povratku u Sarajevo izbacimo umor i da svježi uđemo u prvenstvo - kazao je Ješić.
 
Bordo klub odigrat će u Turskoj tri pripremne utakmice (Maribor, Astana i Kairat), a Ješić će šansu dati svim igračima.

Moguća pojačanja

- Provjere u Antaliji su kvalitetne, igramo protiv ekipa koje su učesnici grupnih faza evropskih takmičenja i mi smo htjeli takve protivnike u ovom trenažnom procesu. Ne mogu reći da rezultat na pripremnim utakmicama nije bitan, bitan je, ali nije najvažniji tako da ćemo dati priliku svim igračima - rekao je Ješić, koji je na naše pitanje planira li u narednom periodu angažirati još neko pojačanje, odgovorio:

- Nastojimo priključiti ekipi još neko pojačanje, a moguće je i da još neko napusti klub - zaključio je Ješić.
 
antalija-sarajevo-66

Naporni treninzi u Antaliji

Igrači bili kod kuće

Iako je prvi dio priprema u Čitluku završen, trener Sarajeva prilično je ljut na igrače, koji su u prijateljskoj utakmici protiv Brotnja remizirali sa 1:1.

- Zadovoljan sam pripremama u Čitluku, ali nisam zadovoljan pristupom u utakmici protiv Brotnja, kada su igrači mislima već bili kod kuće, ali nam je dobro poslužila da uvidimo i moment manjka koncentracije, na kojem radimo. Svaka obaveza se mora shvatiti krajnje ozbiljno. Na utakmici protiv Brotnja bili smo fizički prisutni, ali psihički ne i to je dobar pokazatelj. Uvidjeli smo stvari koje treba otkloniti - kazao je Ješić.

Ići do kraja

Nogometaši Sarajeva na proljeće će jurišati na oba trofeja. Izvlačenje parova Kupa BiH je 18. februara, a Ješić ne obazire previše pažnje na potencijalne protivnike.

- Zagovornik sam teze da, ako hoćete da osvojite Kup, koje je specifično takmičenje, morate biti spremni da sa svakim igrate. Sasvim je svejedno s kim ćete igrati, jer cilj takmičenja jeste da podignete pehar pobjednika. Ako ispadnete, svejedno je da li je to bilo u finalu, polufinalu ili ranije. Mi ćemo se potruditi da idemo do kraja - rekao je Ješić.