VIJESTI

SANITA DIZDAREVIĆ IZ BIHAĆA Imala 110 kg, a sad kao fitnes trener zarađuje 3.000 KM!

Nevjerovatna transformacija

M. DEDIĆ

7.2.2016

Bišćanka Sanita Dizdarević (33) u 16 mjeseci napravila je čudo. Od bezvoljne i depresivne žene, teške 110 kilograma, koja je bježala od svog lika u ogledalu i krila se od drugih, postala je vitka ljepotica od 60 kilograma! Štaviše, fitnes je postao njen izvor zarade. 

Danas nasmijana i puna života, pamti, kako kaže, najvažniji datum u svom životu - 28. avgust 2014. godine.

 

sanita-dizdarevic-prije

Dizdarević prije transformacije: Bježala od svog lika u ogledalu

Životna prekretnica

- Taj datum je prekretnica koja je moj život odvela u pravom smjeru. Tog dana sam prvi put u životu probudila svijest o svom tijelu i čvrsto odlučila da ću izaći kao pobjednik u borbi protiv suvišnih kilograma – govori Sanita.

Njena fizička transformacija nije bila rezultat djelovanja nekih preparata i čajeva za mršavljenje, kakvi se reklamiraju na komercijalnim kanalima, nego paklenog treninga i strogog režima ishrane. U godinu i četiri mjeseca, koliko traje “novi život” ove srčane djevojke, nije propustila nijedan trening.

- Trenirala sam dva puta dnevno, ujutro i uvečer, imala sam futinge, odnosno kardio trening trčanjem, a jelovnik sam mijenjala svakog mjeseca. Uredno vodim dnevnik o svemu što sam uradila u proteklom periodu - govori Sanita.

sanita-dizdarevic-poslije-3

Teški trenuci

Bila je sam svoj trener, prolazila je kroz teške i mučne trenutke, ali je na kraju, kako kaže, toliko zavoljela tu borbu da bez nje više ne može.

- Ne mogu vam opisati taj osjećaj zadovoljstva kada se poslije svakog treninga tope kilogrami i centimetri sala, kada gubite taj ružni oklop koji ste nosili - nastavlja svoju priču nevjerovatno uporna djevojka. 

Kaže da je u posljednja dva mjeseca u Bihaću postala zvijezda nakon što je postavila svoju web-stranicu. Sanita Dizdarević, osim što se, kao u bajci, pretvorila u fitnes princezu, postala je i trener za brojne ugledne ljude u ovom gradu.

sanita-dizdarevic-poslije-2

- Radim sa 70 ljudi, žena i muškaraca, njihov sam lični trener. Dajem sve od sebe da uspiju. Od ovoga mogu dobro da živim – kaže Sanita Dizdarević. 

Mjesečno zarađuje 3.000 KM, čini ljude zadovoljnim, a njena sreća je najveća zato što je pobijedila nekadašnju sebe i postala žena koja voli svoje tijelo.