NOGOMET

Fudbaleri Slobode otputovali u Antalyju

Završne pripreme uoči nastavka prvenstva

Fena

6.2.2016

Fudbaleri tuzlanske Slobode jutros su otputovali iz Sarajevo  u Antalyju gdje će od 6. do 20. februara obaviti završne pripreme uoči nastavka prvenstva. U popodnevnim satima Tuzlaci su doputovali u poznato tursko ljetovalište, a pred veče će na kompleksu fudbalskih terena obaviti prvi trening.
 
U Tursku su otputovala 23 fudbalera, od kojih su trojica golmani, te članovi stručnog štaba i pomoćno osoblje.
 
- U Antalyji ćemo se isključivo bazirati na uobličavanju tima koji će započeti drugi dio sezone. U ovom trenutku imamo šest-sedam fudbalera koji su iznijeli najveći teret prvog dijela sezone, sada treba zaokružiti kompletnu ekipu. Sigurno je da ćemo na proljeće igrati drugačije, jer ćemo se za svakog protivnika posebno pripremati. U Antaliji ćemo se kroz utakmice s jakim suparnicima najbolje pripremiti za nastavak sezone i odbranu lideerske pozicije - izjavio je Nedim Omerović, prvi pomoćnik Husrefa Musemića.
 
Sloboda je u Antalyji dogovorila odigravanje četiri utakmice. Prva je na rasporedu 10. februara protiv kazahstanskog Tobola. Tri dana poslije igrat će sa članom danske Super lige Nordsjaellandom iz Faruma. Potom 16. februara slijedi utakmica s kineskim Dalian Yifangom, dok će 19. februara odigrati „generalku“ sa bjeloruskim Dinamom iz Minska.
 
Fudbaleri se u Tuzlu vraćaju 20. februara gdje će obaviti posljednje pripreme za nastavak prvenstva, a startat će protiv Borca u Banjoj Luci, 27. februara.
 
U Tursku su otputovali: golmani Kenan Pirić, Mirza Hamzabegović i Azir Muminović, te igrači: Samir Efendić, Ermin Musić, Darko Todorović, Haris Mehmedović, Adnan Salihović, Ivan Kostić, Ibrahim Škahić, Perica Ivetić, Slobodan Lakićević, Amer Ordagić, Nemanja Stjepanović, Elvis Sarić, Damir Mehidić, Omar Pršeš, Mladen Veselinović, Miljan Govedarica, Anes Haurdić, Zajko Zeba, Mersudin Ahmetović i Sulejman Krpić.
 
U stručnom štabu su: Husref Musemić, Nedim Omerović, Amir Spahić, trener golmana Mirsad Dedić, kondicioni trener Almir Seferović, fizioterapeuti Samid Sabitović i Alen Altumbabić, te ekonom Semir Salihović.