OSTALI SPORTOVI

Izabrani najboilji sportisti Busovače: Najuspješniji karatisti Petar Ivan Varešković i Pamela Smoljo

Najbolja sportska ekipa je Nogometni klub "Busovača"

S. P.

6.2.2016

Već tradicionalno,početkom kalendarske godine, Sportski savez općine Busovača proglašava najbolje sportaše i sportašice, sportske ekipe, sportske djelatnike za proteklu godinu.

Ove godine nagrade su dodijeljene u prepunoj sali kina „Theatar“u Busovači, a  nagrade su uručili Jozo Laštro predsjednik i Kasim Hajdarević dopredsjednik Sportskog saveza Busovača, te za najbolje Nikola Grubešić, Asim Mekić i Mirjana Plavčić.

Najbolja sportska ekipa je Nogometni klub „Busovača“.

U ženskoj konkurenciji najbolje su djevojke iz Karate kluba „Bunkai“. Kod sportaša nije bilo dileme i najbolji iz pojedinačnog sporta je karataš KK „Napredak“ Petar Ivan Varešković. Iz karatea dolazi i najbolja sportašica iz pojedinačnog sporta, a to je Pamela Smoljo također iz KK Napredak.

Najbolji sportaš za 2015. godinu iz ekipnog sporta je kapetan Košarkaškog kluba  „Busovača“ Antonio Vukadinović, a najsportašica iz ekipnog sporta odbojkašica  OK „Busovača“ Nikolina Batista.

Najperspektivniji mladi sportaši iz ekipnih sportova su nogometaš David Vukadinović (NK Busovača), Peter Čavara (USR Busovača), Petra Relota (Odbojkaški klub Busovača), Nedžad Bešić (FK Kaćuni) i Elmin Đelalić (OFK Lugovi), dok su najperspektivniji iz pojedinačnih sportova :Nikola Rajić , Marijo Subašić (KK Napredak), Josip Komšić, Ivana Bošnjak, Bojan Krišto i Dorian Lovrić iz Kluba borilačkih sportova Sensei, Amina Huskić, Sara Hodžić, Edis Srebrenica i Edin Mekić (Karate klub“Bunkai“), Tarik Ekmeščić (Šahovski klub Busovača), te Petar Ćosić i Amila Mekić iz Teniskog kluba „Tisa“. Priznanja su dodijeljena uspješnim sportskim radnicima u protekloj godini , a to su: Marinko Vujica (Šahovski klub), Predrag Krilić (Sensei), Asim Hodžić (Bunkai), Josip Vukadinović (Udruga planinara), te Nedim Arnaut (FK Kaćuni).

Ove godine posebne diplome dobili su ribari iz Busovače (Mladen i Zdravko Agatić te Drago Božić) za sudjelovanje na svjetskom prvenstvu kao dio reprezentacije BiH.

Posebno priznanje za 20 godina postojanja dobila je Udruga sportskih ribolovaca iz Busovače. Zlatnu plaketu sportskog saveza dobio je Dragan Bilić iz NK Busovača, a zahvalnice za potporu sportu u Busovači su pripale g-đi Katici Čerkez i g-đi Željki Vujica.Z

a plasman po prvi puta u federalnu ligu , priznanje je uručeno i odbojkašicama OK Busovača. Dodijeljene su po treći put  put i posthumne diplome za ljude koji su zadužili sport u Busovači: Miroslav Bilić, Vejsil Musakadić, Nasih Sarajlić, Memzudin Ćatić i Anto - Antan Ćosić.