BIH

Rodbina, prijatelji i kolege oprostili se od advokata Žarka Bulića

Održana komemoracija

Autor:E. H.

6.2.2016

U komemorativnom centru u Sarajevu danas je održana komemoracija povodom smrti legendarnog sarajevskog advokata Žarka Bulića, a Komemorativni centar danas je bio pretijesan za mnogobrojnu rodbinu, prijatelje i kolege koji su željeli svojim prisustvom odati počast ovom dojenu pravnih nauka.

Naime, legendarni sarajevski advokat Žarko Bulić danas je uz prisustvo svojih najbližih ispraćen na posljednji put uz samo riječi hvale koji su za njega imali njegovi prijatelji i kolege.

Nakon komemoracije uslijedila je i sahrana na sarajevskom groblju “Bare”, gdje su se od pokojnog Bulića oprostili njegovi najbliži. A njegov zet Slobodan Kešeljevic-Bobiša održao je vrlo emotivni govor u kojem je govorio o Žarku Buliću kao porodičnom čovjeku. 

 - Ja sam Žaru zadnji put vidio prije četiri sedmice u Sarajevu, njemu je bilo loše dva dana, ali onda jedan dan odjednom bio kao nov, stari Žara. Sjedili smo jedan pored drugog i on me je pitao, “Bobiša sjećaš li se kad smo mi upoznali?”, odgovorio sam da se naravno sjećam iako je to bilo prije 24 godine. I od tada se puno lijepih stvari dogodilo. Mi smo pričali o svemu, pa i o pravu i njegovim slučajevima iz bogate karijere, on je uvijek bio spreman da mi da savjet. Toliko je toga bilo da ja mislim da kad bi sad izašao na ispit iz krivičnog prava, vjerovatno bi ga i položio, toliko sam od njega naučio mada nisam pravnik – ispričao je Kešeljević.