BIH

Dženana Alić porijeklom iz Donjeg Vakufa kandidatkinja za Miss Norveške

Od djetinstva imala veliku želju da postane manekenka

A. VREBAC

6.2.2016

Dženana Alić (22) živi u norveškom gradu Drammenu a ona i njena porodica su porijeklom iz Donjeg Vakufa. Od djetinstva, kako kaže, imala je veliku želju da postane manekenka i ta želja izgleda da će joj se ispuniti. Naime, Dženana je jedna od 40 kandidatkinja za izbor miss Norveške i kaže da je presretna zbog toga.

 
Škola uvijek bila na prvom mjestu
 
- Od djetinjstva mi je uvijek bilo zanimljivo da glumim manekenku. Potajna želja za tim je uvijek postojala, iako nisam puno fokusirala na to. Škola je uvijek bila na prvom mjestu, i kako sam postajala starija to je bio manji prioritet- rekla je Alić.
 
Dodaje da je što se tiče takmičenja za Miss Norveške sve ispalo slučajno i da je radoznalost "kriva" za to da bude jedna od kandidatkinja.
ac740961-f188-4b3a-875a-7991ada984ad
 
- Bilo je tu malo radoznalosti, čisto da vidim hoću li uopće ući u izbor. Kontaktirali su me i rekli da sam prošla dalje u prvi krug i tako je sve počelo.  Za takmičenje je izabrano 40 kandidatkinja od 150 prijavljenih i veoma sam sretna zbog toga - rekla je Alić.
 
Mlada Donjovakufljanka je objasnila da postoje četiri kruga izbora za Miss Norveške. 
 
Izabrana u prvi krug
 
- Ja sam izabrana u prvi krug. Drugi krug će se održati u februaru, treći u aprilu i četvrti finalni, sredinom ljeta. Sve ovo doživljavam kao jedno novo životno iskustvo, i kao kompliment da sam uopće izabrana za takmičenje, među toliko lijepih djevojaka. Ljepota je ovisna od oka koje gleda - rekla je Alić.
 

dzenana-alic3

Alić kaže da joj veliku podršku pružaju svi, od porodice do prijatelja i do sugrađana iz Donjeg Vakufa.

- Porodica i roditelji su reagovali na pozitivan način i pružaju mi veliku podršku za predstojeće takmičenje za izbor Miss Norveške. I iz Donjeg Vakufa imam veliku podršku i od porodice i od prijatelja i to mi je jako drago. Volim doći u Donji Vakuf, i dođem najmanje jednom godišnje - kazala je Alić. 
dzenana-alic