BIH

REAKCIJE NA EKSPRESNU OPTUŽNICU PROTIV RADONČIĆA Muselimović: Ovo nisam vidio u 45 godina rada!

Ugledni advokati šokirani

M. Aš.

6.2.2016

Ugledni mostarski advokat Josip Muselimović, komentirajući za „Avaz“ podizanje optužnice protiv predsjednika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića, kazao je da je „iznenađen i začuđen“ brzinom kojom je to učinjeno. Muselimović ističe da u svojoj dugoj karijeri ne pamti da je "u jednom predmetu ovako ekspresno bila podignuta optužnica".

Javnost na nogama

- A radim ovaj posao 45 godina. Ovo je zaista veliko iznenađenje. Evidentno je da se nešto žuri. Pa, poznato je da određene istrage traju mjesecima. Što je najzanimljivije, očito je da gospodinu Radončiću nije ostavljeno vrijeme ni da provodi svoje dokaze na okolnosti svoje odbrane - rekao nam je Muselimović.

adamovic-vlado-sud-bih3mk

Adamović: Javnost utjecala na Tužilaštvo

Vlado Adamović, sarajevski advokat, istakao je da je kritika javnosti očigledno podigla na noge Tužilaštvo BiH, ali da li u negativnom ili pozitivnom smislu, vidjet će se na kraju, precizirao je.

Razlozi otpadaju

On smatra da Sud BiH sada nema nijedan razlog da Radončića ne pusti iz pritvora.

- Razlozi koji su Radončiću ranije stavljeni na teret, sada ovom optužnicom otpadaju. On više ne može utjecati na svjedoke, na dokaze, nema šta uništiti, onda je logično da ga puste - rekao nam je Adamović.