REGION

HOROR U SMEDEREVSKOJ PALANCI Podstanari prebili pa zapalili gazdu zbog 100 franaka!

Zločin iz koristoljublja

J.K.

6.2.2016

Anđelka C. (44) iz Novog Bečeja i Dalibor S. (35) iz Niša uhapšeni su zbog sumnje da su pretukli i zapalili svog stanodavca Dželju Ališanovića (64) u Smederevskoj Palanci. 

Podstanari su poslije zločina ukrali 100 franaka od nesrećnog Ališanovića, koji je s teškim opekotinama prebačen u bolnicu i bori se za život.

Ališanović u plamenu

Napad se dogodio se u noći između srijede i četvrtka u Ališanovićevom stanu u Ulici Ðure Ðakovića.

- Anđelka i Dalibor su stanovali kod Ališanovića u jednoj sobi, dok je on živio u drugoj. Anđelka živi u Smederevskoj Palanci već dugo i radi kao konobarica, ali je porijeklom iz Novog Bečeja, dok je njen prijatelj rodom iz Niša. Kobne večeri u stanu je izbila svađa, ali još uvijek nije poznato zbog čega - ispričao je izvor blizak istrazi.

andjelka

Uhapšena zbog napada na vlasnika stana... Anđelka C.


Prema njegovim rečima, stanari su brutalno nasrnuli na Ališanovića.

- Još se istražuje da li su ga tukli oboje ili samo Dalibor. Starac je najprije udaran pesnicama, da bi pomahnitali stanari zatim dograbili stolicu i grijalicu i nastavili torturu nad Ališanovićem. Kad je od udaraca pao na pod, oteli su mu 100 franaka i zapalili garderobu koja je bila u blizini - navodi sagovornik i dodaje da je plamen brzo zahvatio starca i krevet u sobi.

- Nasilnici su s novcem pobjegli iz stana, zaključali vrata i otišli na voz. Kad su komšije osjetile dim, provalile su u stan i ugledale Ališanovića u plamenu. Brzo su dograbili kofe s vodom, pokušali da ugase plamen i pozvali dežurne službe - dodao je izvor i nastavio:

Brzo uhvaćeni

- Vatrogasci su ugasili požar, te su ljekari preuzeli teško povrijeđenog starca. Policija se odmah dala u potragu za napadačima. Pošto je Anđelka rodom iz Novog Bečeja, oni su tamo otkriveni za manje od 24 sata - ispričao je sagovornik Kurira.
Anđelka i Dalibor nemaju dosije u policiji.