NOGOMET

NUHANOVIĆ: Poziv u reprezentaciju samo je motiv više za dodatni rad!

Kadetski reprezentativac BiH za "Avazov" portal

N. KUSTURA

5.2.2016

U Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici na pripremama se nalaze "U-16" reprezentativci BiH koji vrijedno izvršavaju obaveze koje je pred njih stavio selektor Sakib Malkočević zajedno sa stručnim štabom.

Među reprezentativcima je i talentovani fudbaler FK Željezničar Alen Nuhanović koji je za "Avazov" portal ispričao o svojim fudbalskim počecima.

- Fudbalom se bavim od svoje pete godine kada sam počeo trenirati u Školi fudbala "Šampion Junior". Godinu dana kasnije prelazim u Bubamaru da bi se 2010. godine skrasio u Željezničaru - istakao je Nuhanović.

Ovaj veznjak ističe da mu je velika čast igrati za bh. kadetsku selekciju te da je to svojevrsni vrhunac njegove kratke dosadašnje karijere. 

- Svakom fudbaleru su najbitnije utakmice koje odigra u dresu sa državnim grbom. Želim se nametnuti selektoru te naći se na spisku putnika za Elitnu rundu kvalifikacija. U aprilu nas očekuju razvojni i "Škijin" turnir koji će nam dobro doći za uigravanje. Konkurencija je velika, ali na meni je da što kvalitetnije radim kako bih zaslužio poziv za turnir u Gruziji - kazao je ovaj omladinac Željezničara kojem je uzor Luka Modrić.

Alen se osvrnuo i na klub za koji nastupa.

- U trci smo za titulu i nadam se uspjehu. Ubrzo idemo na pripreme u Makarsku da bi se što bolje spremili. Svakako da očekujem minutažu iako je konkurencija žestoka jer igram sa godinu dana starijim saigračima. Također, poziv u reprezentaciju samo je još jedan motiv više za rad, rekao je Nuhanović te dodao:

- Cilj mi je da se nametnem te na kraju stignem do seniorskog tima FK Željezničar, a naravno i da nastupam za sve reprezentativne selekcije BiH.