NOGOMET

ZUKANOVIĆ ZA "AVAZOV" PORTAL: Mentalno sam sazrio i spreman za iskušenja koja me očekuju u Romi!

Nogometni reprezentativac BiH o novom klubu, saigračima, reprezentaciji

A. TIRO

5.2.2016

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović je u januarskom prelaznom roku zamijenio Genou sa Rimom, te dres Sampdorije promijenio onim Rome.

U razgovoru za "Avazov" portal Zukanović nam je otkrio kako su ga prihvatili novi saigrači, ko mu je bio najveća podrška u novom klubu, o nastavku sezone, utakmicama reprezentacije BiH, ali i Ligi prvaka koja slijedi i u kojoj će Roma ukrstiti koplja sa slavnim Real Madridom.

Spreman za pritisak

- U Romi su me dočekali zaista lijepo, svi saigrači. To su sve dobri momci, koji su se stavili na raspolaganje za sve što mi treba i za to sam im zahvalan. Trener me odmah i ubacio da igram utakmice u prvenstvu, tako da sam samo na to fokusiran - kazao je za početak razgovora naš reprezentativac Zukanović.

U nedavnoj izjavi koju je Zukanović dao za "Avazov" portal rekao je kako je veliki pritisak na Edinu Džeki i Miralemu Pjaniću u Romi. Zanimalo nas je da li sada kada je član Vučice osjeti taj pritisak i kako se nosi sa njim.

- Pa kad idu stvari dobro, onda je sve ok. Kada ne ide, onda se sigurno i osjeti taj pritisak, jer su u timu kakva je Roma očekivanja da se svaka utakmica pobijedi. Ali kako sam ranije rekao ja sam mentalno sazrio i spreman sam za iskušenja koja me očekuju u Romi. Najbitnije je da sam ja fokusiran na svoje igre - kazao je Zukanović.

roma

Zukanović na utakmici protiv Frosinonea asistirao El Shaarawyju za drugi gol Rome na toj utakmici

Zukanović je otkako je došao u Romu iz Sampdorije odigrao dvije utakmice, a u jednoj je upisao i asistenciju. Naš reprezentativac je otkrio kako je izuzetno zadovoljan svojim igrama, ali i činjenicom da je Roma pobijedila.

- Naravno da sam zadovoljan svojom igrom. Hvala Bogu, došle su dvije pobjede. Odigrao sam dvije dobre utakmice, upisao asistenciju. Želim da ovako i nastavim ubuduće, koncentrisan sam maksimalno. Cilj mi je i u narednom periodu da pružam dobre partije - kazao je Zukanović.

Saigrači velika podrška

Našem reprezentativcu u novom klubu velika podrška su bili i reprezentativne kolege Miralem Pjanić i Edin Džeko, a kako je sam Zukanović rekao "ko će drugi, ako neće oni".

- Pa naravno da su to bili Pjanić i Džeko. Ko će drugi, ako neće oni. Ali realno svi su momci dobri, jer kada sam prvi put ušao u svlačionicu primijetio sam da dobra atmosfera vlada među igračima. Imam odličan odnos sa svim novim saigračima i sve je u najboljem redu - rekao je Zukanović.

Nezaobilazna tema je svakako bila i reprezentacija Bosne i Hercegovine, odnosno prijateljski susreti koje će naša selekcija igrati u narednom periodu. Zukanović je mišljenja kako su ti susreti dobra uvertira za ono što nas čeka u septembru kada počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

- Lično očekujem da napokon počnemo napredovati u tim utakmicama. Da izvučemo pouke iz naših grešaka koje smo imali ranije, da igramo bolje i da se pokušamo plasirati na Svjetsko prvenstvo - kazao je Zukanović.

Ne razmišljam još uvijek o Realu

Obzirom da se približava i nastavak takmičenja u najelitnijem klupskom takmičenju na svijetu, Lige prvaka, zanimalo nas je i mišljenje Zukanovića o predstojećim susretima sa slavnim Real Madridom.

- Iskreno nisam mnogo ni razmišljao o utakmicama protiv Reala. Još ima 10-tak dana do te utakmice, tako da je još uvijek rano. Meni je u glavi susret koji igramo u nedjelju i to mi je bitno, a onda kad dođe dan pred utakmicu sa Real Madridom, onda ćemo se maksimalno koncentrisati na njih - rekao je za kraj Zukanović.