LIFESTYLE

DUGO OČEKIVANI NOVITET Uskoro počinje sa radom YouTube Red

Cijena će biti deset dolara mjesečno

(A.U.)

5.2.2016

YouTube je prije nešto više od tri mjeseca predstavio novu uslugu Red, pretplatnički servis koji korisnicima omogućava pregledavanje video sadržaja bez reklama. Tada je i najavljeno kako će korisnici za 10 dolara mjesečno moći gledati originalne sadržaje, kao što su filmovi, koncerti, igrane i dokumentarne serije.

Sve će početi sa realizacijom za pet dana, kada je planirano pokretanje Reda i prikazivanje ekskluzivnog sadržaja.

YouTube je za početak pripremio tri filma i jednu seriju. Pritom su igrali “na sigurno”, jer su glavni likovi u filmovima i seriji osobe koje na svojim YouTube kanalima imaju milijune pretplatnika. Tako se s nestrpljenjem očekuje serija koju je radio PewDiePie. Iza ovog nadimka se krije Šveđanin Felix Arvid Ulf Kjellberg, čiji su video zapisi pregledani preko 11 milijardi puta.

Kada su filmovi u pitanju, na YouTubeu će se prikazivati A Trip to Unicorn Island, koji prikazuje svjetsku turneju još jedne YouTube zvijezde Lily Singh, poznatije kao „Superwoman“.

Osim toga, na programu će biti naučnofantastična komedija „Lazer Team“ te „Dance Camp“, film koji slavi život i neočekivana prijateljstva kroz ples.