CRNA HRONIKA

TURBE Preminuo muškarac kojeg su vatrogasci izvukli iz Renaulta

Nakon sudara kamiona i vozila

S. P. - K. K.

5.2.2016

20:15 - Muškarac, kojeg su vatrogasci izvukli iz Renaulta, preminuo je tokom operativnog zahvata u JU Bolnica Travnik. Osim njega, u bolnicu je prevezena i ženska osoba koja ima lakše tjelesne povrede. 

- Odmah po prijemu počelo je hirurško zbrinjavanje teško povrijeđene muške osobe koja je u toku operativnog zahvata preminula uslijed politrauma. Kod ženske osobe konstatovane su lake tjelesne povrede i ona je zadržana na opservaciji na Hirurškom odjelu – kazao je za "Avaz" dežurni hirurg dr. Elvir Bešić.

Uviđaj su obavili pripadnici PU Travnik, a po završetku istražnih radnji bit će poznate okolnosti pod kojim je došlo do ove nesreće. Saobraćaj na magistralnom putu M-5 bio je u prekidu od 16:10 do 18:25 sati.

Vozila su u tom peiodu saobraćala alternativnim putnim pravcima.

18:10 - Na dionici magistralnog puta M5 između Travnika i Turbeta, u blizini Gospinog vrela, danas oko 16 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali kamion i Renault Clio. U ovom udesu vozač Renaulta N.G. iz Travnika zadobio je teške tjelesne povrede, dok je njegova saputnica A.S. takođe povrijeđena.

Vozač Renautta ostao je prikliješten u vozilu i travnički vatrogasci su morali upotrijebiti hidraulične makaze kako bi ga oslobodili. Oboje povrijeđenih nakon intervencije ekipe hitne pomoći Doma zdravlja prevezeni su u kantonalnu bolnicu Travnik.

Kamion, kojim je upravljao M.R. takođe iz Travnika, je pretrpio manju štetu dok je na Renaultu pričinjena totalna šteta. Cijeli tok intervencije obezbijeđivala je patrola policije PU Travnik, a jedno vrijeme saobraćaj na ovoj dionici bio je obustavljen.