SPORT

Tutkamisheva prva, Tirak osvojila treće mjesto prvog dana ''Sarajevo Opena''

Takmičenje u Zetri

Fena

5.2.2016

Prvog dana takmičarskog programa takmičenja u umjetničkom klizanju ''Sarajevo Open'' završen je kratki program u konkurenciji seniorki, a prvo mjesto očekivano je zauzela svjetska prvakinja iz Rusije Elizaveta Tuktamisheva.

U istoj konkurenciji nastupila je i bh. klizačica Arijana Tirak, koja je zauzela treće mjesto. 

Organizatori ''Sarajevo Opena'' zadovoljni su prvim danom takmičenja, kao i uspjehom Tirak koja trenira u mnogo lošijim uslovima u odnosu na konkurenciju, obzirom da Sarajevo ima ledenu plohu samo dva mjeseca godišnje. 

Glasnogovornica Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine Elmina Muhić ističe da je Savez klizačkih sportova zadovoljan kako je sve izgledalo u ''Zetri'' danas, te da je odziv publike nešto veći u odnosu na prošlu godinu, ali još uvijek slab.

- Kakav je odnos države prema sportu, takav je i odziv publike na spotskim dešavanjima. Odziv je slab vjerovatno zbog male zainteresovanosti bh. građana za umjetničko klizanje - izjavila je Muhić.

Drugi dio današnjeg programa ''Sarajevo Opena'' počinje u 15.30, a publika će moći još jednom gledati rusku prvakinju Tuktamishevu, koja će nastupiti pojedinačnoj konkurenciji djevojaka od 17.50 sati.

Sutra su na rasporedu takmičenja u mlađim kategorijama.