KOŠARKA

CRNA MAMBA PODSJETILA NA STARE DANE Bryant postigao 27 poena uz 12 skokova

Bio ključni igrač u tek 11. pobjedi u sezoni

Onasa

5.2.2016

Kobe Bryant je ove sezone rijetko podsjetio kakav je igrač bio u svojim najboljim danima, ali na gostovanju u New Orleansu je upravo on bio najzaslužniji za pobjedu LA Lakersa 99-96 u kojoj je sudjelovao s 27 koševa i 12 skokova. Bio je to dvoboj u kojem su gosti većim dijelom utakmice imali prednost, a najveća je iznosila 13 poena.

No, o pobjedniku se ipak odlučivalo u posljednjoj minuti. I tu se Bryant pokazao ključnim igračem Lakersa kad je 58 sekundi prije kraja pogodio tricu za vodstvo 98-92 koje Pelicansi nisu uspjeli dostići, iako je Jrue Holiday sa sirenom šutirao tricu za produžetak. No, njegov pokušaj nije završio ni na obruču.

Uz više ovakvih njegovih predstava, Lakersi bi zasigurno u Bryantovoj oproštajnoj sezoni imali daleko bolji učinak od sadašnjih 11-41.

"Pomalo sam se osjećao kao da istjerujem demone. Želio sam u povratku na ovaj parket odigrati dobru utakmicu. Radio sam prošlog ljeta kao luđak. Frustrirajuće je kad ne vidiš rezultate tog rada. Mislio sam da se to možda događa kad ostariš, koliko god se trudio - ne pomaže. No, nisam pomislio odustati. I da se ovakva utakmica nikad nije dogodila, opet bih se na kraju sezone mogao pogledati u ogledalu i biti zadovoljan onim što vidim", rekao je Bryant nakon što je treću utakmicu zaredom bio na preko 20 koševa, a Lakersi došli do druge uzastopne pobjede.