NOGOMET

HARIS DULJEVIĆ: Bordo dres za mene je svetinja

Krilni igrič ne obazire se na pozive s Grbavice

A. Dr.

5.2.2016

- Bordo dres za mene je svetinja. Ne zanimaju me ponude klubova iz Premijer lige BiH - kaže Haris Duljević, kapiten Sarajeva, nakon što je vječiti rival Željezničar u srijedu poslao na Koševo 400.000 eura vrijednu ponudu za 22-godišnjeg krilnog napadača. 

Duljević je najvredniji igrač aktuelnog prvaka pa je tako šef stručnog štaba Sarajeva Miodrag Ješić nedavno izjavio kako kapiten može ići, ali za najmanje dva miliona eura.

Veća cijena

Ješić je pri tome dodao kako će Duljevićeva cijena u ljeto biti dvostruka veća. Mladi igrač ne obazire se mnogo na pozive kako s Grbavice, tako i iz inozemstva.

- Bilo je unosnih ponuda iz Evrope, ali sam odlučio ostati na Koševu kako bih pomogao ekipi u osvajanju trofeja. Što se tiče ponuda iz BiH, to nije vrijedno komentiranja - ističe Duljević, koji je na Koševo stigao u ljeto 2014. iz Olimpica, a od novembra prošle godine je kapiten Sarajeva.   

Inače, ekspedicija bordo kluba jučer ujutro je sa Sarajevskog aerodroma otputovala u tursku Antaliju, gdje će obaviti završni dio priprema za drugi dio sezone.

Rival Maribor

Ekipa s Koševa u Antaliji će odigrati nekoliko kontrolnih mečeva, a predviđeno je da prvi protivnik bude Maribor, aktuelni prvak Slovenije. 

Podsjetimo, tokom priprema u Čitluku Sarajevo je u dva meča zabilježilo pobjedu (4:0) nad liderom Prve lige FBiH Metallegheom i remi s drugoligašem Brotnjom (1:1).

Potpisao Krajišnik

Sarajevo je potpisalo ugovor sa osamnaestogodišnjim veznjakom Damjanom Krajišnikom, koji je u proteklim danima boravio na probi, saopćeno je iz bordo kluba. Krajišnik je ponikao u beogradskom Partizanu. 

- Ovim sam ispunio očev san. On je rodom iz Hadžića i veliki je navijač Sarajeva - izjavio je Krajišnik.