LIFESTYLE

Osam mjeseci držao djevojku zatočenu u betonskom bunkeru, a sve zbog savjeta jednog vrača

Slučaj koji je šokirao Tanzaniju

(Am.K.)

4.2.2016

Jedna djevojka iz Tanzanije spašena je iz betonskog bunkera u kojem je bila zatočena osam mjeseci, nakon što ju je tu, po savjetu vrača, zatvorio njen dečko.

Kako prenose mediji, djevojka za koju se pretpostavlja da ima oko 20 godina, u svom mračnom i jezivom zatvoru boravila je potpuno naga, a hranu je dobijala samo dva puta sedmično, pa je pravo čudo da je uopće preživjela.

Policija ju je otkrila nakon što su komšije posumnjale da se nešto čudno dešava, a snimak njenog oslobađenja, na kojem se vidi u koliko lošem stanju se nalazi, objavljen je na Internetu.

Ono što je dodatno šokiralo policajce koji su je spasili je razlog zbog kojeg je zatočena. Naime, kako je kasnije utvrđeno, nju je u pomenuti bunker zatvorio dečko, i to po savjetu lokalnog vrača. Vidovnjak mu je rekao da će se obogatiti ukoliko zatoči osobu koju najviše voli, što je ovaj mladić bukvalno shvatio i učinio. Lokalni mediji navode i da ga je vrač savjetovao da djevojku hrani bizarnim sastojcima, kako bi doživjela duhovno pročišćenje.

UPOZORENJE: SNIMAK SADRŽI UZNEMIRUJUĆE SCENE