SPORT

GE132: Snažni antioksidans koriste fudbaleri Sarajeva i Željezničara

Uz pripreme za drugi dio sezone

Redakcija

4.2.2016

U periodu priprema za drugi dio fudbalske sezone, igrači premijerligaških timova podvrgnuti su posebnom režimu treninga, ali i ishrane.

Uz poseban nutricionistilki plan, klubovi svojim igračima prehranu pojačavaju I dodatnim suplementima, a posebna pažnja pridaje se antioksidansima koji sportistima osiguravaju snagu za dodatne napore, ali ih i štite od potencijalnih bolesti.

Bavljenje sportom i vježbanje ima itekako pozitivne učinke na naše zdravlje. Bavljenje sportom se preporučuje u prevenciji mnogih hroničnih oboljenja, kao i održavanju optimalnog zdravlja.

Međutim, bavljenjem sportom, fizičkom aktivnošću, povećava se potrošnja kiseonika u našem organizmu za čak 10 do 15 posto, da bi se zadovoljile energetske potrebe našeg organizma.

memija

Kerim Memija i GE132

Vježbanje ubrzava naš metabolizam, povećava potrebu za kiseonikom koja je praćena porastom reaktivnih vrsta kiseonika, dolazi i do metaboličkog curenja iz mitohondrija koji se smatra vodećim izvorom slobodnih radikala izvedenih od kiseonika.

Sve navedeno je povezano sa okisdativnim stresom kroz koji sportisti prolaze. Oksidativni stres dovodi do oštećenja ćelija, zamora respiratorni i skeletnih mišića, smanjuje performanse sportiste, usporava njegov oporavak, a povezan je i sa etiologijom nastanka raznih oboljenja.

bogicevic

Jadranko Bogičević i GE132

Slobodni radikali su hemijska jedinjenja koja imaju jedan ili više nesparenih elektrona koji su im potrebni za nezavisan opstanak. Zamislimo ih kao izduvne gasove iz automobila koje automobil izbacuje. Oni moraju da se izbace iz našeg organizma, jer izazivaju štetu djelovanjem sa mnogim drugim supstancama u našem tijelu. Tijelo nakon nastale štete uz pomoć antioksidanata i ćelijskog sistema za oporavak mora da izbaci slobodne radikale iz našeg organizma ukoliko ne želimo da dođe do pogoršanja, oboljenja.

bekric

Samir Bekrić i GE132

Fizička aktivnost utiče na ravnotežu između slobodnih radikala i antioksidanasa, čak i povećava proizvodnju slobodnih radikala na više načina.

Od 2 do 5 posto iskorištenog kiseonika u mitohondrijama stvara slobodne radikale, vježbanjem se povećava oksidativna fosforilacija a samim tim i slobodni radikali, povećane su energetske potrebe sportista koji unose puno više kalorija na dan, a unosom hrane, obradom-sagorijevanjem hrane u mitohondrijama nastaju slobodni radikali, tokom treninga oslobađaju se i kateholamini koji motivišu stvaranje slobodnih radikala, itd.

advan-kadusic

Advan Kadušić i GE132

Zbog toga je uzimanje antioksidanata putem dodataka prehrani u sportu nezaobilazno ukoliko želimo da izbjegnemo navedene posljedice po zdravlje, osiguramo optimalno zdravstveno stanje i postignemo visoke ciljeve u sportu.

Važnost metabolizma za sportiste i poremećaji s kojima se GE132 odlično nosi

Za unos antioksidanasa FK Sarajevo, FK Željezničar i drugi klubovi u BiH okrenuli su se proizvodu GE132. Jedan od efekata suplementa GE132 je i taj što djeluje na metabolizam uravnotežavajući ga i neutrališući niz poremećaja vezanih za ovaj proces koji utiče na kompletno funkcionisanje ljudskog tijela. Posebno sportisti znaju kolika je važnost dobrog metabolizma.

adnan-osmanovic

Adnan Osmanović i GE132

Uz to, uočeno je i djelovanje na lučenje inzulina i samim tim djelovanje na nastanak šećerne bolesti, a i djelovanje na pojavu hroničnog umora.

Mnogi drugi brojni uticaji na ljudsko zdravlje

GE132 se preporučuje:

•          radi očuvanja i unapređenja zdravlja i prevencije bolesti (oboljenja srca i krvnih sudova, malignih oboljenja različitih organa, bolesti metabolizma),

•          uz redovnu terapiju već nastalih oboljenja, antitumorsku hemoterapiju i radioterapiju,

•          kod oboljenja/stanja kod kojih je umanjen ili izmijenjen imunološki odgovor organizma (alergija, autoimune bolesti…),

•          radi ublažavanja stanja hroničnog umora i simptoma hroničnih bolesti, pospešivanja odbrane od bakterijskih i virusnih infekcija, ublažavanja zapaljenskih procesa, pospješivanja normalizacije biohemijskih parametara i povišenog krvnog pritiska; nakon hirurške intervencije, stresa.

Antioksidantni potencijal dobijen iz prirode

Proizvod GE132 je proizveden u Njemačkoj po japanskoj recepturi u skladu sa standardima farmaceutske industrije EU.

Primarni cilj International Health-a je osigurati svojim korisnicima najkvalitetniji proizvod. Kontinuiranim usavršavanjem tehnologije proizvodnje, kvalitete finalnog proizvoda, kao i brojnim istraživanjima International Health osluškuje želje i ideje svojih kupaca. Upravo iz toga razloga je proizvod GE132 nosilac najvažnijih certifikata.

Dodatak prehrani GE132 jedan je od rijetkih proizvoda koji mogu koristiti sportisti. Posjeduje Anti doping free certifikat iz Kelna te ga koriste sportisti širom svijeta.

Tim za podršku International Health: +387 33 21 34 34

www.ge132.ba