VIJESTI

SKUPŠTINA KS Nije prihvaćen prijedlog o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti KS

U toku zastupnička pitanja i inicijative

E. DRAGUNIĆ

1.2.2016

16:45 Usvojen je Izvještaj o izvršenju Budžeta KS za period od 1. januara do 31. decembra 2014. godine.

Nakon toga razmatrani su i nisu prihvaćeni Izvještaji o radu i poslovanju JP „ Televizija Kantona Sarajevo“ za 2013. i 2014. godinu.

16:20  Utvrđen je i Nacrt zakona o naučno – istraživačkoj djelatnosti čiji je predlagač bilo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS. Nakon toga, zastupnici su usvojili Prijedlog Programa rada Skupštine KS za 2016. godinu.

Razriješen je vršioc dužnosti predsjednika Skupštine preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i potvrđeno imenovanje novog vršioca dužnosti.

Trenutno se razmatra Izvještaj o izvršenju Budžeta KS za period od 1. januara do 31. decembra 2014. godine.

15:40 - Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Kantona Sarajevo kojeg je predložo zastupnik Naše stranke Edin Forto nije prihvaćen. "Za" je bilo 12 zastupnika, "suzdržano" 21, dok niko nije bio protiv ovog Prijedloga.

Zastupnici sada raspravljaju o Nacrtu zakona o naučno – istraživačkoj djelatnosti.

15:20 - Utvrđen je Nacrt zakona o plaćama i naknadama članova organa upravljanja i drugih organa institucija KS, kantonalnih javnih preduzeća i javnih ustanova čiji je osnivač Kanton Sarajevo. Ovaj Nacrt ići će u javnu raspravu za deset dana.

 13:55 - Nastavljena je sjednica. Nakon kraće rasprave zastupnici su usvojili Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pozorišnoj djelatnosti čiji je predlagač Ministarstvo kulture i sporta s ministrom Mirvadom Kurićem na čelu.

U toku je rasprava o Nacrtu zakona o plaćama i naknadama članova organa upravljanja i drugih organa institucija KS, kantonalnih javnih preduzeća i javnih ustanova čiji je osnivač Kanton Sarajevo.

12:10 - Nakon zastupničkih pitanja zatražena je jednosatna pauza.

10:45 - Počela je sjednica Skupštine KS na kojoj će, između ostalog, biti razmatrani Nacrt zakona o plaćama i naknadama članova organa upravljanja i drugih organa institucija KS, kantonalnih javnih preduzeća i javnih ustanova čiji je osnivač Kanton Sarajevo.

Zastupnici su jednoglasno usvojili predloženi dnevni red.

U toku su zastupnička pitanja i inicijative.