NOGOMET

VUČICA NA BH. POGON Zukanović asistirao za prednost, Pjanić zapečatio sudbinu Frosinonea

U prvom sastavu Rome više Bosanaca nego Italijana

A.U.

30.1.2016

22:35 - Roma je sa 3:1 savladala Frosinone, a veliki doprinos dali su Zukanović i Pjanić. Igrala se 18. minuta kada je Nainggolan pogodio za prednost domaćih, da bi Ciofani u 24. poravnao. U 48. minuti Zukanović asistira Shaarawyju za novu prednost, a sudbinu gostiju zapečatio je Pjanić golom u 84. minuti. 

Od tri bh. reprezentativca, jedino je Pjanić odigrao cijeli susret, dok je Džeko izašao u 59., a Zukanović u 73. minuti susreta. 

22:25 - Miralem Pjanić u 84. minuti postigao je gol za prednost Rome od 3:1. Pjanić je pogodi iz kontre, nakon što ga je uposlo Francesco Totti.

Romi se smiješi prva pobjeda nakon četiri utakmice. 

21:30 - U toku je susret Serije A između Rome i Frosinonea, a za „Vučicu“ debituje bh. reprezentativac Ervin Zukanović.

Stoper se Romi počeo isplaćivati već u 17. minuti utakmice kada je spasio čist gol nakon kornera gostiju. Naime, Zukanović je loptu izbio iza gola samo trenutak prije nego je do nje trebao doći jedanod igrača Frosinonea. 

U 48. minuti naš reprezentativac asistirao je Shaarawyju za fantastičan gol petom. 

Pored Zukanovića, od prve minute igraju i Miralem Pjanić i Edin Džeko, što predstavlja jednu do rijetkih prilika kada u jednom susretu lige petice možemo vidjeti tri bh. igrača na terenu.

Interesantno je to da u početnom sastavu Rome večeras ima najviše Bosanaca, dok su samo dva Italijana, odnosno De Rossi i El Shaarawy. 

Trenutni rezultat je 2:1, a pogađali su Nainggolan u 18. i Ciofani u 24. minuti, te već spomenuti Shaarawy.