VIJESTI

Sveučilište u Mostaru poništilo odluku o povećanju cijena diploma

Nakon nezadovoljstva studenata

Fena

28.1.2016

Senat Sveučilišta u Mostaru povukao je danas odluku o povećanju cijena diploma i promocije na fakultetima te visokoškolske ustanove.

Kako je u izjavi za Fenu kazala predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Janja Marušić, spornu odluku da se cijena promocije i tiskanja diplome za sve članice Sveučilišta poveća na 200 maraka Senat je donio na sjednici u ponedjeljak, a tri dana kasnije, nakon što su svoje nezadovoljstvo izrazili studentski predstavnici, odluka je poništena.

- Odmah u ponedjeljak Predsjedništvo Studentskog zbora održalo je sjednicu s koje smo uputili žalbu na spomenutu odluku i s nestrpljenjem smo čekali današnju sjednicu Senata. Na sjednici su studentski predstavnici ponovno iznijeli svoj stav koji su svi članovi Senata jednoglasno podržali, ocijenivši kako je odluka bila ishitrena - istaknula je Marušić.

Do sada su cijene bile različite za pojedine fakultete, od 70 maraka pa naviše, a po riječima predsjednice Studentskog zbora, studenti nisu protiv usklađivanja cijena, ali se u tom procesu, kako je kazala, mora čuti i njihov glas.