BIH

SBB: Privođenje predsjednika Radončića je besprizoran pokušaj eliminacije političkih protivnika

Saopćenje za javnost

Redakcija

25.1.2016

Savez za bolju budućnost BiH (SBB) najoštrije osuđuje besprizornu zloupotrebu pravne države od strane pojedinaca iz pravosudne mafije. Privođenje predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića je krajnje neprimjerena demonstracija sile i dosad nezabilježenog pokušaja eliminacije političkih protivnika od strane porodično - kriminalnih klanova i odmetnutih centara moći.

SBB je potpuno uvjeren da je predsjednik Fahrudin Radončić apsolutno nevin te da je riječ o besprizornoj političkoj montaži koja za cilj ima destabilizaciju bošnjačkog političkog faktora a time i destabilizaciju Bosne i Hercegovine.

Indikativno je da u vrijeme kada svjedočimo stabilizaciji prilika u Federaciji i BiH u cijelini, kada je nova koalicija počela otvarati evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine i kreirati ambijent za bolju i prosperitetniju budućnost svih građana, na sceni imamo brutalnu zloupotrebu institucija i poluga pravosudnog sistema.

SBB ima puno povjerenje u sposobnost pravne države i vjeruje u poštenje i profesionalizam časnih ljudi u Tužilaštvu i pravosuđu BiH. SBB iskoristit će sve demokratske instrumente i mehanizme političke borbe da razobliči podlu montažu i demaskira divljanje kriminalnih elemenata u pravosudnim i porodično - kriminalnim strukutrama u BiH.

Sigurni smo da će ovaj sramni čin pravosudnih institucija BiH u konačnici dovesti do razobličavanja i demontaže kriminalnog miljea oličenog u vezama teško presuđenih kriminalaca i odmetnutih struktura u Sudu i Tužilaštvu BiH.

Uzimajući u ozbzir da je ovaj čin izazavao ogromne tenzije i nezadovoljstvo brojnog članstva SBB-a, simpatizera i građana širom Bosne i Hercegovine, apeliramo na članstvo da ne poduzimaju nikakve ishitrene i pojedinačne aktivnosti, te da prate saopćenja i uputstva rukovodstva stranke u narednom periodu, saopćeno je iz SBB-a.

Predsjedništvo SBB-a je donijelo Odluku da će u narednom periodu biti u stalnom zasjedanju.