BIH

ZDK Poziv roditeljima da prijave djecu za Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja

Obavještenje Minstarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK

Autor:D. Pa.

21.1.2016

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa javnim i privatnim predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Zeničko-dobojskog kantona, planira implementaciju Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu, u skladu sa članovima 22, 46, 48, 52. i 56. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (''Službene novine Zeničko-dobojskog kantona'', broj :7/10, 8/12).

Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja (POPOiO) u školskoj 2015/2016. godini namijenjen je djeci koja će do 1. marta tekuće godine navršiti pet godina i šest mjeseci života i koja, u ovoj školskoj godini, nisu pohađala neku od predškolskih ustanova.

-  Roditelji/staratelji djece trebaju prijaviti dijete za Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u školu koju će dijete pohađati, kod pedagoga škole ili osobe koju je ovlastio direktor škole – pojašnjavaju iz Minstarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, ističući kako za evidentiranje nije potrebno prisustvo djeteta, niti prilaganje bilo kakve dokumentacije.

Evidencija djece vrši se u periodu od 25. januara do 05. februara tekuće godine u školi koju će djeca pohađati.