VIJESTI

ALISA MAHMUTOVIĆ: Mahir nije mogao oprostiti ocu što smo otišli bez ičega!

Majka stradalog dječaka reagirala na navode bivšeg supruga Muhameda Rakovca

A. Nu. - E. Ma.

20.1.2016

Do zadnjeg dana ću se boriti da saznam ko je i kada učestvovao u verbalnom, fizičkom, ali i seksualnom zlostavljanju moga djeteta, kazala je za "Avaz" Alisa Mahmutović, majka dječaka Mahira Rakovca, nakon što je njegov biološki otac Muhamed Rakovac izrazio sumnju u vjerodostojnost tvrdnji koje je o ovom slučaju iznijela u javnost. 

Muhamed Rakovac u gostovanju na Face TV-u kazao je da Mahir nije odgovarao na njegove pozive danima prije samoubistva te da mu je govorio kako je ranije bivao kažnjavan oduzimanjem mobitela.

Odbijao pozive 

- Mahir nije htio da odgovara na očeve pozive i tu ja, niti bilo ko drugi, nije mogao ništa. Ocu nije mogao oprostiti to što smo nas dvoje izašli iz trosobnog stana u jednu bijednu garsonjeru u kojoj smo jedva spavali. A, njegov otac je ostao sam u trosobnom stanu i sada tamo živi. Mi iz tog stana nismo uzeli ništa. Uviđala sam da, što je bio stariji, to mu je više zamjerao. Pokušala sam djetetu objasniti da je on njegov otac i da se on razveo od mene, ali ne i od Mahira. Govorila sam mu da je njegov otac dio njegove vlastite polovine i da se barem zato javi ocu. Nisam uspjela - kazala je Alisa. 

Ona se osvrnula i na datum samoubistva 14. decembar, koji se poklapa s datumom razvoda.

- Mahir i ja smo praktično iz stana izašli u ljeto 2011. Za njega je to bio razvod, kao i za mene. To je odluka o razvodu, a presuda je donesena puno ranije, u pisanoj formi na pomenuti datum, međutim pohranjena je u kućnoj dokumentaciji kojom se Mahir nikad nije bavio. O tome kako je i zašto je Mahir htio da se "riješi", kako je rekao svom najboljem drugu, ovog svijeta - predmet je istrage. Sve ostalo su pusta nagađanja - kazala je Alisa. 

Nije volio slike

Muhamed Rakovac kazao je i da je Mahir uoči samoubistva, u školskom ruksaku zapalio knjige, ali i fotografije.

rakovac-muhamed

Rakovac: Kazao da Mahir nije odgovarao na njegove pozive

- Za razliku od njega, ja znam šta je u ruksaku bilo, jer sam ga ispratila taj dan u školu, pa tako sigurno mogu reći da nije spalio nikakve fotografije. Štaviše, Mahir nije ni volio da se slika s bilo kim. Niti je uživao gledajući fotografije - kazala je ona. 

Knjiga sa 14 konaca

Osvrćući se na izjavu Muhameda Rakovca o „misterioznoj osobi" koja mu je, navodno, na dženazi dala knjigu, tvrdeći da se radi o ocu Mahirovog druga, Alisa Mahmutović kaže: 

- Naravno da sam upoznata i sa osobom i sa djelom koje je spušteno u mezar. Upoznat je i imam kojeg smo pitali da spustimo knjigu. To je lako provjerljivo. Riječ je o knjizi Mahirovog najboljeg druga koja je ušivena sa 14 različitih konaca, tačno onoliko koliko je Mahir imao godina. A, stavljena je zbog određenih citata, koje su oni voljeli, u kojima su se pronalazili, a između ostalih, parafraziram: da smrti zapravo i nema... I o tome ćete više saznati u Tužilaštvu.