NOGOMET

AVAZ SAZNAJE Reprezentacija BiH 29. maja igra protiv Španije!

Susret će biti odigran u švicarskom Sent Gallenu

Autor:M. T.

16.1.2016


 Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 29. maja će odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Španije!
 
Kako saznaje "Dnevni avaz" iz pouzdanih izvora, Nogometni savez BiH je sa Španskom asocijacijom postigao dogovor da se susret odigra u švicarskom Sent Gallenu, gdje smo prije nekoliko godina, dok je ekipu vodio Safet Sušić, igrali sa reprezentacijom Brazila.

Ostali detalji bit će naknadno utvrđeni.
 
Duel s trostrukim evropskim i svjetskim prvakom iz 2010. godine bit će treća provjera ove godine za izabranike Mehmeda Baždarevića, kojima u jesen slijede kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2016. u Rusiji. Kao što je poznato, 25. marta gostovat ćemo Luksemburgu, a četiri dana poslije u Cirihu igramo protiv Švicarske. No, to neće biti sve, jer i dalje postoji mogućnost da naša reprezentacija u junu otputuje u Japan i učestvuje na Kirin kupu.
 
Kada sve to uzmemo u obzir, NSBiH ne štedi napore da reprezentaciji BiH omogući što bolje pripreme za naredni ciklus, a ugovaranje duela sa jednom od najjačih selekcija današnjice, još je jedna potvrda ugleda koji Savez i naš reprezentativni fudbal uživaju u okvirima svjetske zajednice.
 
Reprezentacija Španije će u grupnoj fazi Eura 2016. igrati protiv selekcija Češke, Turske i Hrvatske. S njima smo do sada igrali šest utakmica, sve u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Španci su nas dobili četiri puta, dok su dva susreta završena bez pobjednika.