LIFESTYLE

STRAVIČNO Majka ubila bebu, a psi rastrgli tijelo!?

Ispred OŠ "Desanka Maksimović“ u Biljači, kod Bujanovca

J.K.

16.1.2016

Ispred OŠ „Desanka Maksimović“ u Biljači, kod Bujanovca, Zoran Ristić i nekolicina prolaznika pronašli su mrtvu bebu.

Sumnja se da je bebu rodila DŽ. R. (17) iz Biljače, protiv koje će Više javno tužilaštvo u Vranju podnijeti krivičnu prijavu zbog ubistva djeteta pri porođaju.

Mještani Biljače su uznemireni zbog saznanja da je novorođenče pronađeno bez nogu i ruku.

- Još sam pod utiskom jezivog prizora. O nemilom slučaju ništa ne mogu da komentarišem. Neko je prijavio slučaj policiji, koja je ubrzo stigla na mjesto tragičnog događaja - rekao je Zoran Ristić, koji radi u apotekarskim stanicama u Muhovcu i Biljači.

Portparol Policijske uprave u Vranju Goran Jovčić ističe da će protiv nepoznatog počinioca biti podnijeta prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva djeteta pri porođaju. Jovčić je rekao da su na uviđaju u Biljači bili predstavnici policije, nadležnog Osnovnog javnog tužilaštva i ljekari. U vranjskoj policiji nisu saopštili ime i prezime osobe osumnjičene za čedomorstvo.

Prema nezvaničnim podacima, osumnjičena porodilja je u prisustvu roditelja bila podvrgnuta ginekološkom pregledu u Zdravstvenom centru u Vranju.

Leposava Jovčić, portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju, potvrdila je za „Blic“ da je u toku predistražni postupak.

- Policija u Bujanovcu 11. januara obavijestila je tužilaštvo da je u Biljači pronađen raskomadani leš novorođenčeta. Najverovatnije je da su leš bebe raskomadali psi lutalice. Naložena je obdukcija leša i DNK vještačenje zbog pronalaženja bioloških tragova - istakla je Leposava Jovčić.