OSTALI SPORTOVI

OSMINA EHF CHALLENGE CUP-a Rukometaši Čelika sa Švicarcima u zeničkoj "Areni"

Zeničani sa Wacker Thunom igraju 13. februara

D. Pa.

13.1.2016

Uprava Rukometnog kluba "Čelik", kluba koji je jedini tim sa prostora bivše Jugoslavije, pored kragujevačkog Radničkog, koji se kvalifikovao u osminu finala među 16 najboljih ekipa u okviru EHF Challenge Cupa, izjasnila se oko odigravanja dvije utakmice sa odličnom švajcarskom ekipom Wacker Thunom.

- Definitivno prva utakmica sa švajcarcima se igra u zeničkoj "Areni" i to 13. februara sa početkom u 19 sati. Želimo da to bude praznik rukometa u našem gradu, jer je to najveći međunarodni uspjeh "Čelika" u njegovoj 65-godišnjoj istoriji, a u goste nam dolazi jedna od boljih evropskih rukometnih ekipa – ističe Pane Škrbić, predsjednik "Čelika".

Zbog svega navedenog, iz RK "Čelik" pozivaju sve ljubitelje rukometa i sporta uopšte iz Zenice i BiH da već sada rezervišu termin za subotu, 13. februar, i dođu u Gradsku arenu Zenica. 
 
​U Gradskoj areni i teretani treneri zeničkih rukometaša su na čelu sa novim šefom stručnog štaba Mehom Begovcem nametnuli žestok tempo treniranja dva, pa i tri puta dnevno.

- Prioritet je fizička spremnost ekipe, a paralelno radimo i sa loptom – ističe Meha Begovac, šef stručnog štaba. 

Na fizičkim priprema radi trener prof. Seldin Rizvanović, a prvi put Čelik ima i trenera golmana i to jednog od najboljih bivših golmana "Čelika" svih vremena, Jaska Salihefendića.

Inače, svakodnevno na treninzima RK "Čelik" nalazi se dvadesetak igrača, među kojima i pet-šest juniora. Prvu utakmicu u nastavku prvenstva "Čelik" igra u zeničkoj "Areni" protiv rukometaša "Igmana'' sa Ilidže, koje su zenički momci jesenas na Ilidži pobijedili rezultatom 36:32.