SPORT

MARKOVIĆ: Ako bude pošteno, pobjeda je naša

Selektor bh. reprezentacije uoči večerašnje utakmce

Fena

13.1.2016

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će protiv selekcije Slovačke odigrati peti meč kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj, a selektor BiH Dragan Marković optimističan je uoči meča koji bi mogao odlučiti tok kvalifikacija.

Selekcija BiH u okviru grupe 1 kvalifikacija zauzima prvo mjesto, a pobjednik grupe će izboriti nastup baražu. Ukoliko žele ostavariti navedeni cilj, izabranici selektora Dragana Markovića večeras ne smiju izgubiti s više od četiri gola razlike, jer su prvi meč protiv Slovaka dobili s 29:25.

Marković vjeruje u pobjedu bh. tima, koji je u dvorani u Hlohovcu odradio dva treninga i privikao se na uslove u Slovačkoj.

- Dvorana je mala i sigurno nas očekuje teška i vatrena utakmica, mađutim naši igrači su na to navikli. Slovaci su spremni na sve kako bi došli do pobjede, ali sigurno je da neće u tome uspjeti ako utakmica bude poštena jer smo mi bolja reprezentacija. Atmosfera u ekipi je odlična, igrači su spremi za utakmicu i jedva čekamo da izađemo na perket - izjavio je Marković Feni.

BiH će u ovom meču igrati bez povrijeđenog pivota Vladimira Vranješa.

Utakmica između Slovačke i BiH će biti odigrana večeras u Hlohovecu s početkom u 18 sati.