BIH

HOLANDIJA Bosanku ubio ljubomorni muž, pa počinio samoubistvo u autu s diplomatskim tablicama!

Drama u Den Hagu

Autor:A.HUSEJNOVIĆ

13.1.2016

Bosanka Amira B. ubijena je u utorak naveče u Den Hagu, prenosi holandski Omroepwest, a prema prvim saznanjima napadač je njen bivši suprug koji se potom ubio u autu.

Amira je ubijena u ulici Loosduinse Hoofdstraat a već ranije je imala prijetnje muža od kojeg se rastala u ljeto prošle godine, navode holandske mediji citirajući izjave ljudi koji su poznavali par.

Prema riječima prvog komšije, riječ je porodičnoj drami a žena se bojala da će joj djeca biti oteta nakon razvoda zbog čega je policija već jednom dolazila na njihova vrata. I pored nastojanja medija, policija ne želi još uvijek otkriti ime žrtve jer o tome prvo moraju biti informirani članovi familije, kako je rečeno.

U međuvremenu policijski službenici iz Den Haga otkrili su auto u kojem je pronađen muškarac s prostrijelnom ranom u glavi, a ono što je najviše izazvalo spekulacija i zaintrigiralo bh. građane u Holandiji, je podatak da je auto imalo diplomatske tablice što upućuje na moguće bh.državljane iz neke od diplomatskih misija BiH u Den Hagu.

Ubistvo je zaprepastilo bh.zajednicu u zemlji tulipana, a ambasador Ahmet Halilović je negirao mogućnost da je riječ o nekome od osoblja Ambasade BiH u Den Hagu i diplomatskih misija naše zemlje u glavnom gradu Holandije.

'Tačno je da je korišteno auto s diplomatskim tablicama i u pitanju je državljanka Bosne i Hercegovine koja je radila u Međunarodnom sudu za Libanon', kratko je za Dnevni avaz izjavio ambasador Halilović uz dodatak da zvanično Ambasada BiH u Den Hagu još nikakav zahtjev nije dobila od holandske policije pošto je riječ o državljanki BiH.