SPORT

HILJADU RUKOMETAŠA IZ CIJELE REGIJE Zenica domaćin 6. Međunarodnog rukometnog spektakla

U Gradskoj areni od 15. do 17. januara

Autor:D. Pa.

13.1.2016

U organizaciji Škole rukometa "Čelik Junior" Zenica će i ove godine biti domaćin velikog međunarodnog rukometnog turnira, na kojem će učešće uzeti oko hiljadu talentovanih rukometaša u čak pet starosnih kategorija i to seniori, juniori, kadeti, pioniri i predpioniri.

Svi ljubitelji rukometa će u periodu od 15. do 17. januara uživati u neviđenom rukometnom spektaklu, te spoznati zbog čega je ovo pravi "turnir prijateljstva". Škola rukometa "Čelik Junior" ima veliku tradiciju u organizaciji međunarodni rukometnih takmičenja, ovogodišnji turnir samo je jedan u nizu uspješnih projekata, koje realizujemo na području našeg grada, te tako promovišemo kompletnu državu na najbolji mogući način – poručili su organizatori.

Na ovogodišnjem turniru učešće će uzeti oko hiljadu rukometaša iz cijelog regiona, dok će sve utakmice biti igrane u zeničkoj „Areni“ uz besplatan ulaz.

Takmičenje je u dane turnira na programu svaki dan od 8 sati ujutro, a svečano otvaranje predviđeno je za subotu, 16. januara, sa početkom u 12.30 sati.