BIH

TOMIĆ O DODIKOVOM KREDITU: Milorade, laka ti noć, ovo ti je kraj!

Advokat vlasnika "Pavlović banke"

Am. K.

8.1.2016

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je tvrdnje Duška Tomića, advokata Slobodana Pavlovića, vlasnika "Pavlović banke", da je svojevremeno pečatom Vlade RS ovjerio ugovor o kreditu u toj banci za svoju vilu u Beogradu.

Dodikova izjava

- Takvi smutljivci kao on to mogu samo da smisle..., rekao je Dodik i najavio da će više o tome govoriti nakon proslave "Dana RS“, na koji je, kako je kazao za medije, sada usmjeren.

No, Tomić je kategoričan da je ugovor ovjeren pečatom Vlade RS.

- Taj dokument mi je pokazan u Tužilaštvu BiH i ja sam prvo mislio da je neka greška. Mi imamo kopiju tog dokumetna u kojem se pored imena i prezimena Milorada Dodika vidi pečat Vlade RS. A izjava Dodika da sam smutljivac neka mu je na čast, prvi put u životu sam doživio da tako jedan visoki funkcioner sam sebe demantuje, a ja ću uskoro pokazati taj dokument. A predsjedniku Republike Srpske mogu samo poručiti: "Milorade, laka ti noć, ovo ti je kraj", kazao je Tomić. 

Kupio vilu

Podsjećamo,  Tomić je rekao kako je Milorad Dodik ugovor o privatnom kreditu kojim je kupio vilu u beogradskom elitnom naselju Dedinje ovjerio pečatom Vlade RS.

Nedavno je Slobodan Pavlović, vlasnik "Pavlović banke“ u Tužilaštvu BiH davao izjavu o podizanju ovog  kredita.

Vlasnik Pavlović banke trenutno je u SAD-u, čiji je i državljanin.

- Krajem januara, po povratku u BiH, ponovo će razgovarati s državnim Tužilaštvom. Sva dokumentacija i raspoložive informacije bit će na raspolaganju tužiocima i SIPA-i. Na osnovu onoga što ja znam i vidim, kredit je formalno pokriven svim traženim papirima. Sporan je možda samo papir, to jeste Ugovor o kreditu, koji je Dodik ovjerio i pečatom Vlade RS. Kada znamo da je to njegov lični kredit, onda pored njegovog potpisa ne može stajati pečat Vlade, jer kredit nije dat Vladi nego Dodiku kao fizičkom licu, kazao je Tomić ranije za medije.