NOGOMET

Asim Fazlić se vratio na čelo vezira

Večeras zasjedala Skupština NK Travnik

S. P.

6.1.2016

Nakon nedavne vanredne večeras je održana i redovna sjednica Skupštine NK Travnik, na kojoj je za novog predsjednika Upravnog odbora jednoglasno izabran Asim Fazlić koju je ovu ulogu obavljao prije par godina. Dosadašnji predsjednik Nihad Selimović ostaje u Upravnom odboru, koji je takođe sinoć pretrpio kompletne promjene.

Tako su u novi Upravni odbor još imenovani Predrag Sučić, Marko Vukadin, Midhat Asotić, Suad Đafić, Mirsad Fazlić i sportski direktor Midhet Sarajčić. Pored izbora novog rukovodstva nagoviješten je i novi način organizacije i rada NK Travnik, koji je prisutnim delegatima, gostima i navijačima ulio dosta nade.

- Pred nama je težak zadatak, prije svega izboriti opstanak u Premijer ligi BiH. Naravno to neće biti lako, niti to ja mogu sam obezbijediti. Ostali članovi uprave, Skupštine i svi prijatelji kluba obećali su svoj maksimalni angažman, tako da s pravom možemo biti optimisti. Drago mi je da je u upravi ostao i dosadašnji predsjednik Selimović, koji dobro poznaje stanje u i oko kluba. Slijedi nam sada reorganizacija stručnog štaba i ekipe, jer ovi dosadašnji nisu ispunili ono što se od njih očekivalo. Pred nama je malo vremena i mnogo obaveza, te moramo već od sutra početi sa aktivnostima., rekao je Fazlić.