BIH

Vučić potvrdio da će prisustvovati proslavi Dana RS-a

Premijer Srbije dolazi 9. januara u BiH

Srna

5.1.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će 9. januara prisustvovati obilježavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci i najavio da će se tom prilikom sastati sa ključnim političkim akterima u RS-u.

Vučić je naveo da veoma poštuje i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Željku Cvijanović, kao i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića i zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladena Bosića, koje može nazvati svojim prijateljima.

On je naglasio da nikada neće da se miješa u unutrašnjo-političke odnose u Republici Srpskoj, kao ni u odnose te vrste u Federaciji BiH.

- Moji prijatelji su, kako bih rekao i Čović i Bevanda i Izetbegović i Radončić... Svi oni... Tako da nikakve želje i namjere nemam, osim da sačuvam punu stabilnost i BiH i Republike Srpske i cijelog regiona - rekao je Vučić novinarima nakon što se kao lider Srpske napredne stranke sastao sa liderom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem.

Vučić je podvukao da stabilnost regiona ostaje prioritet Srbije i da će o tome i drugim važnim pitanjima u Banjaluci za nekoliko dana razgovarati sa Dodikom, Ivanićem i ostalim.