VIJESTI

Bosanac putem Facebooka odlučio donirati bubreg djevojci iz Sarajeva

Humanost Billya Agića, najpoznatijeg vlogera u BiH

Autor:(Dž. Č.)

4.1.2016

Najpoznatiji vloger u Bosni i Hercegovini, Billy Agić, prošle godine u novembru objavio je putem Facebooka kako želi donirati bubreg nekome kome je potreban. On je danas na svom profilu najpopularnije društvene mreže napisao kako je pronašao osobu kojoj je potreban bubreg.

- Prije nekih pola sata sam dobio poziv od Ajle Kesedžić iz Sarajeva koja ima 24 godine i koja me nazvala kad sam rekao da doniram bubreg i samo rekla: "A, što ti ne bi taj bubreg dao meni i da mogu da doživim da imam svoju djecu?" Bubreg sam odlučio da doniram Ajli nakon tri susreta sa njom i njenim amidžom Feridom. Jedna predivna osoba koja je puna života i koja ima ogromnu želju da ima svoju porodicu... Odlučio sam da joj ispunim želju i da joj doniram bubreg najviše zbog njene životne priče koja je prevelika tuga. Bez oca i majke i bilo koga se izborila za svoj život - napisao je Agić na svom Facebook profilu.

Agić je u svoj status najavio i da će transplantacija organa biti obavljena u martu ove godine. 

Inače, Agić je širom BiH postao poznat po komičnim klipovima koje snima i objavljuje na YouTube-u, ali se također nerijetko bavi i ljudima koji su u stanju socijalne potrebe.

 status-na-facebooku