BIH

VOĐA MUSLIMANSKE ZAJEDNICE U OŠVAMA: "Islamska država" mi prijeti i tvrdi da ima vojsku spremnu za napade u Bosni i Evropi!

Nakon učestalih prijetnji obratio se našoj redakciji i zatražio pomoć policije

M. ČABRIĆ

4.1.2016

Nakon što je ovih dana, kako kaže, primio više prijetećih poruka od zagovornika ISIL-a, vođa muslimanske zajednice u Ošvama kod Maglaja Izet Hadžić je, veli, zabrinut za svoju sigurnost odlučio da se obrati našoj redakciji i policiji u Maglaju.

Ističe kako se u posljednjoj poruci, preuzetoj sa profila Dževada Gološa iz Mostara, upućenoj jednom od „murdžija“, njemu prijeti ubistvom kao i reusu-l-ulemi IZ u BiH Huseinu ef. Kavazoviću.

Hadžić vjeruje kako je poruka stigla sa profila Abullaha Armina Čurta.

poruka-izetu-hadzicu

Screenshot prijeteće poruke

 "Pseto murdzijsko, jos jednom cujemo li da si gdje spomenuo Islamsku Drzavu po losem, ili da si odvracao ljude od nje(tj. od hakka) ,I govorio kako smo mi haridzije GLAVU CEMO TI SKINUTI S VRATA. A kavazovica cemo takodjer obezglaviti, odavno je to zaslusio. I usput, ako gdje vidis Izeta Hadzica, upitaj ga kako mu ide odvracanje od Islama I od Sunneta Poslanika s.a.v.s. Tako mi Allaha osveta za krv Muslimana I za potvoru je jako blizu...a vi ste prve mete! Islamska Drzava ima vojnike u Evropi,naravno i u Bosni.Nasa hrabra braca ingimasi(sa eksplozivnim prslucima) hrabro i nestrpljivo cekaju naređenje emira da krenu.Blizi se taj trenutak kada cemo osvetiti krv neduznih muslimana na vama,vama slicnima,a i gorima od vas, o murtedi!!!Nasi vojnci su zeljni vase krvi i zeljni su da osvete krv Muslimana, dok vi uzivate sa vasim diplomama u foteljama. ALLAH VAS PROKLEO, O ZULUMCARI!!!", navedeno je u poruci.

- Mene ove prijetnje neće obeshrabriri. Naprotiv, razmišljam da krenem kroz BiH, da kroz javne tribine objasnimo narodu o kakvoj se ideologiji zapravo radi i da na taj način odbranimo istinu. Ali na najljepši mogući način. Bez uvreda, proklinjanja i slično. Nisam se plašio goloruk tenkova ni metaka 1992., a neću inšallah ni ovih prijetnji koje su stigle iz usta ovih ljudi, kazao nam je Hadžić.

On ističe da ove prijetnje shvata sasvim ozbiljno i da od nadležnih organa očekuje adekvatnu reakciju.