BIH

TREBINJE Djeda Mraz: Budite humani, darujte krv

Prvi dobrovoljni davalac krvi

P. M.

4.1.2016

Kao i prethodnih, i ove godine prvi dobrovoljni davalac krvi u Službi za Transfuzijsku medicinu Trebinje je Djeda Mraz.

- Ho, ho, ho! Evo kao i prethodnih godina, već po tradiciji, došao sam ovdje na Transfuziologiju, da dam krv. Želim da dam primjer drugima da se odluče na taj humani gest i da bar jednom godišnje, ako su u mogućnosti, daruju kapi koje život znače. Budite humani i darujte krv, jer ovaj moj poklon nekon nepoznatom može donijeti život - poručio je Djed Mraz.

deda-mraz-daruje-krv

Ovaj humani gest Djeda Mraza obradovao je i zaposlene u Službi za transfuzijsku medicinu, koji su, kako kaže načelnik ove službe dr Dragan Šarenac, navikli da Djeda Mraz dijeli poklone djeci.

- I ove godine Djeda Mraz je darežljiv, on je došao da bi darovao krv. Navikli smo od Djeda Mraza na neke druge poklone, a mi u Službi za transfuzijsku medicinu smo navikli na prve doze darovane krvi. Prošle godine prve doze darovane krvi su bile upravo od Deda Mraza i ta godina nam je bila uspješna. Najuspješnija do sada u historiji Službe za transfuziju krvi Trebinje, tako da se nadam sa ovim početkom, na ovakav način, da će i ova godina biti tako uspješna, da ćemo moći da zadovoljimo osnovnu misiju, da će biti dovoljno krvi za liječenje naših pacijenata - rekao je Šarenac.

deda-mraz-daruje-krv-1

Podsjetio je da je u 2015. godini prikupljeno ukupno 2.112 jedinica krvi u 49 organizovanih akcija.