VIJESTI

Efendija Velić halalio Fatmiru Alispahiću

Na Facebooku

(M. C. )

4.1.2016

Na svom Facebook profilu efendija Muhamed Velić objavio je odgovor Fatmiru Alispahiću koji ga je ranije, također putem Facebooka, pozvao da mu halali nekon što je objavio video bez dozvole Velića koji je efendiji nanio štetu. Post sa fecebooka prenosimo u cijelosti

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
Dragi prijatelji,
Fatmir Alispahić je sinoć na svom Facebook profilu objavio status u kojem obznanjuje da mi je halalio i traži da i ja njemu halalim.
No, prije nego što iznesem svoj stav po pitanju halala, želim da kažem sljedeće:
- Objavljivanjem namještenog i isječenog videa, bez moje dozvole, ogromna mi je uvreda i šteta učinjena,
- Ja sam se samo branio i Fatmirovo sam ponašanje okarakterisao i tretirao a ne njegovu ličnost, zato i nisam tražio halala za ono što mi se imputira,
- Nemam ništa protiv braće selefija, već uporno govorim o opasnostima ISIL-a,
- Mnogi su zlobnici jedva dočekali da zariju zube u muslimansko meso i da ih odatle ne vade, dakle, fitna u progresu, itd.
S tim u vezi, imajući u vidu sve ovo nabrojano i znajući u kako se teškom vremenu i kontekstu nalazi naš narod, kojem definitivno fali upućenih lijepih riječi, dobrog ponašanja i obećavajuće vedrine, želim da ukažem da je to moj put - lijepa riječ (oprosta), lijepo ponašanje i vedrina vjere islama, ovim putem javno objavljujem da u ime Allaha Milostivog i zato što volim svoj narod - halalim Fatmiru Alispahiću.
Također, pozivam Fatmira Alispahića na lijepu riječ i lijepo ponašanje i prema drugim (istaknutim) Bošnjacima.
HALALOSUM

 

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!Dragi prijatelji, Fatmir Alispahić je sinoć na svom Facebook profilu objavio...

Posted by Muhamed Velic on 4. Januar 2016