BIH

TUKI ZLATNIK KULINA BANA Forum građana Zenica proslavio 23. godine postojanja

U Muzeju grada

D. PAŠALIĆ

29.12.2015

Forum građana Zenice organizovao je večeras u Muzeju grada rođendansku manifestaciju povodom 23. godine postojanja, u sklopu koje je upriličen interesantan program.

Na samom početku prisutnima se prigodnim govorom obratio Tvrtko Mišanović, predsjednik Foruma građana Zenice, koji je istakao kako osim proslavljanja rođendana slave i mnogo rada.

- Projekti su raznoliki iz domene kulture, sporta, zatim od humanitarnih akcija do rada sa djecom. Neki projekti koje smo radili možda su zaboravljeni, ali su itekako značajni a jedan od takvih projekata je deponija Mošćanica - rekao je Mišanović, pomenuvši zatim članove koji su dio Eko foruma i koji su dali ogroman doprinos radu.

Od osnivanja do danas Eko forom realizovao je brojne aktivnosti poput Fan zone, Vrandučke ašlame, Čimburijade i mnoge druge, čime se naročito ponose.

Potom je uslijedila dodjela Zlatnika Kulina bana bosanskohercegovačkom atletičaru Amelu Tuki, dok je u nastavku večeri u izvođenju Srednje muzičke škole Zenica upriličen muzički dio programa.

- Velika mi je čast što je Forum građana odlučio da baš meni uruči ovaj Zlatnik, osjećam se zaista posebno. Dobio sam dosta nagrada, ali ova je uistinu mnogo draga, naročito što je prije mene ovu nagradu dobio moj uzor kada sam se počeo baviti atletikom, Hamza Alić. Sada se osjećam kao Zeničanin i čast mi je što sam dobio nagradu od svoje Zenice. Nastojat ću da vas i dalje obradujem svojim uspjesima - rekao je Tuka svoje impresije nakon uručenja Zlatnika.