REGION

LJUDI SAMO ODMAHIVALI GLAVOM Tri sata ležala bez svijesti nasred pijace

U srbijanskom gradu Leskovac

(N. K.)

26.12.2015

Na Veterničkom keju u blizini zelene pijace u Leskovcu jutros je pronađena žena starosti oko 40 godina, a koja je čak tu tri sata bez svijesti ležala.

Ekipe policije i hitne pomoći stigle su oko 11 sati, nakon telefonskog poziva Igora Stajića, aktiviste nevladine organizacije “Edukacioni centar”, koji je tu prolazio, pa je žena brzo zbrinuta u urgentnom centru Opšte bolnice u Leskovcu, gdje je rečeno da je žena zapravo kontuzovana od alkohola, prenosi Blic.

- Poznajemo je svi na pijaci. Mislim da je beskućnica. Ona obilazi sve tezge i moli da joj neko da čašicu rakije. Poneko se sažali pa joj da. Kada se napije ko zna gdje odlazi - priča jedan od zakupca tezgi, koji na samo odmahuje rukom na pitanje zašto nije pozvao ljekare.

Ljekari apeluju na građane da osobama u ovakvom stanju što prije pomognu kako se ne bi smrzle na niskim temperaturama.

- Termoregulacioni centar osoba u alkoholisanom stanju nije u mogućnosti da registruje temperaturu te se vrlo često može da se desi da se osoba, koja je sedirana od alkohola, smrzne pa čak i da umre. Njihovo stanje svesti se u tim trenucima kreće od pospanosti do alkoholne kome što može dovesti do onog najgoreg - objašnjava  psihijatar Tatjana Jovanović.