CRNA HRONIKA

MUP HNK: Danas nastavak potrage za tijelom četvrtog studenta

Nakon jučerašnje tragedije na magistralnom putu M-17

A.U.

20.12.2015

Danas će biti nastavljena potraga za četvrtim tijelom u Neretvi, nakon što su ronioci sinoć izvukli dva ženska i jedno muško tijelo. Podsjetimo, jučer oko 10 sati došlo je do saobraćajne nesreće kada je automobil Škoda Fabia, vinkovačkih registarskih tablica, sletio u Neretvu kod mjesta Bijela u blizini Mostara. 

U automobilu se nalazilo pet studenata iz Hrvatske, a jedan je uspio isplivati, te je prevezen u bolnicu. Ostala četiri studenta, Tena Vračević, Antonia Šarić, Vjekoslav Božinović i Domagoj Roso su poginula. 

Kako piše hrvatski Jutarnji list, porodice stradalih još uvijek nisu dobile službenu informaciju da su im djeca poginula. 

Vezana vijest >>> MOSTAR Brojni studenti pale svijeće za nastradale kolege

Otac i brat 20-godišnje T.V. iz Trnave nedaleko od Đakova već su jučer oko podne krenuli prema mjestu na kojem se dogodila strašna nesreća, a ostali ukućani nisu bili raspoloženi za razgovor s predstavnicima medija. N.U., očuh 20-godišnjeg Domagoja Rose iz Đakova rekao je da oni još uvijek ne žele vjerovati da je on poginuo "iako se 90 posto informacija poklapa".

- Čuli smo se u petak navečer i rekao nam je da kreću u subotu oko 9 sati, ali nije nam rekao s kim točno ide. Samo je kazao da se vraća s prijateljima, a što je najgore ovo mu je bilo prvi put da se iz Mostara vraćao automobilom. Nemamo nikakvu konkretnu ni službenu informaciju. Policija nas još nije kontaktirala – rekao je očuh 20-godišnjaka.

Porodica 21-godišnjeg S.B. iz Đakova, koji je preživjeti pad automobila u vodu, također je otišla u BiH po njega, a njegov rođak kazao je da se čuo sa njim. 

- Ispričao mi je da je uspio u zraku, dok je automobil padao u vodu, otvoriti vrata i iskočiti iz vozila. Upao je u vodu i isplivao. To je sve što znam. Njegovi su odmah otišli po njega – rekao nam je rođak preživjelog S.B.