GLOBUS

TERORISTI UNIŠTAVAJU TERORISTE Džihadisti ISIL-a zarobili džihadiste al-Qaide pa ih pred kamerom polili benzinom i digli u zrak

Stravični prizori

(Am.K.)

17.12.2015

Teroristička skupina povezana s ISIL-om objavila je jezivi video egzekucije pripadnika al-Qaide. Teroristi su teroriste zavezali, polili benzinom i na kraju bombom digli u zrak. Vjeruje se da su žrtve bili pripadnici al-Nusre, sirijske podružnice al-Qaide, dok su sadisti dio brigade Yarmouk, inače pobunjenika koji podržavaju Islamsku državu i koji često objavljuju snimke pogubljenja svojih suparnika, piše Mirror.

Nova snimka se nimalo ne razlikuje od prethodnih sadističkih uradaka ISIL-a i njihovih saveznika. Prvo trojica muškaraca pričaju u kameru i priznaju svoje 'grijehe', a potom ih džihadisti odvode na nepoznatu lokaciju u pustinji. Maskirani militanti tada marširaju do izabranog mjesta, vežu zarobljenike i polijevaju ih benzinom. Potom teroristi aktiviraju eksploziv i priči je kraj.  

isil-3

Nova snimka se ne razlikuje od prethodnih sadističkih uradaka ISIL-a

Ova snimka stigla je odmah nakon što je Saudijska Arabija objavila da je sklopila savez od 34 islamske zemlje koje će se boriti protiv terorizma.