VIJESTI

Srednjoškolci iz ZDK održali sastanak sa ministrom Sinanovićem

U prostorijama Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport

Autor:D. Pa.

16.12.2015

U prostorijama Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) održan je sastanak između predstavnika Mreže Vijeća učenika ZDK i Mensura Sinanovića, ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Slađana Matkovića, stručnog savjetnika za srednje obrazovanje i odgoj.

Sastanak je simbolično nazvan ”Kafa sa ministrom”, na kojem su prisutni razgovarali o raznim pitanjima srednjoškolaca. Ministar je obrazložio rad i mogućnosti ministarstva i njegove nadležne sektore, te savjetovao i predložio srednjoškolcima kako da ostvare svoja prava, poštivanjem svojih obaveza.

- Također, svi mladi su pozvani na učešće u stvaranju Strategije za mlade ZDK, koja počinje od januara naredne godine. Ono što srednjoškolce našeg kantona posebno raduje jeste dogovor o daljoj saradnji između ova dva tijela, kao i organizovanje zajedničkih projekata za koje ne sumnjamo da će biti na vrhunskom nivou. Ovaj sastanak predstavlja veliki korak za srednjoškolce i nastavak poboljšanja njihovog položaja na kojem Mreža radi već godinama - istakla je Ajša Luković, predsjednica Mreže Vijeća učenika ZDK.

Iz rukovodstva Mreže Vijeća učenika ZDK su poručili kako su srednjoškolci Zeničko-dobojskog kantona jako zadovoljni ”Kafom sa ministrom”, te da i dalje očekuju dobru saradnju sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.