CRNA HRONIKA

SARAJEVO Pokušaj otmice djeteta u vrtiću?

Šokantne informacije zabrinule roditelje u naselju Dobrinja

E. Trako

16.12.2015

Roditelje djece u jednom sarajevskom vrtiću uznemirila je informacija da je nepoznata osoba pokušala oteti djevojčicu u vrijeme kada su odgajateljice djecu spremale za odlazak kući, saznaje „Dnevni avaz“. Prema nezvaničnim informacijama, muškarac je ušao u vrtić dok su se djeca spremala te se predstavio kao otac. 

No, odgajateljica je bila pribrana i svojom reakcijom, vjerovatno, spriječila otmicu djeteta. Odmah je pozvala pomoć, pa se sumnjivo lice udaljilo. Nakon ovog pokušaja otimanja djeteta, sazvan je hitni roditeljski sastanak na kojem su roditelji obaviješteni o ovom događaju te upozoreni da djecu preuzimaju lično. Pokušali smo provjeriti detalje u JU „Djeca Sarajeva“, no oni nisu mogli potvrditi informacije. 

- U slučaju da se takvo nešto pokuša u našim vrtićima, svi uposlenici odlično znaju kako postupiti u takvoj situaciji - odgovorili su na naš upit iz ove ustanove. 

irfan-nefic

Nefić: Završeno radno vrijeme 

S obzirom na to da je policija obaviještena, također smo pokušali dobiti informacije iz PU Novi Grad. Međutim, Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, naš upit je li jučer prijavljen pokušaj otmice u vrtiću „Srećica“ na Dobrinji, usmeno je odgovorio da "jučer nije bilo nikakve prijave". Na naš upit je li ranijih dana, jučer ili prekjučer, prijavljen pokušaj otmice, Nefić je odgovorio da moramo poslati poseban upit za taj vremenski period. 

- Odgovorio sam vam na upit da danas nije bilo prijave slučaja. Znam sve šta se događalo i gdje, ali možete poslati novi upit koji se tiče ranijih dana, pa ćete odgovor dobiti sutra, jer mi je radno vrijeme završeno - rekao je Nefić jučer u telefonskom razgovoru.