VIJESTI

U Bihaću obilježen Dan ljudskih prava

"Žene sa Une" dijelile promotivni materijal

J. Š.

10.12.2015

Međunarodni dan ljudskih prava u svijetu se obilježava od 1948. godine kada je potpisana Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima i po prvi put u historiji čovječanstva priznato pravo svih ljudi na ''život, slobodu i sigurnost bez ikakvih razlika”.  

Ovim dokumentom se štite građanske, političke, ekonomske, socijalne i kulturne slobode i prava čovjeka – od prava na život i slobodu do prava na dostojanstvo, privatnost, socijalnu sigurnost i udruživanje. 

Na području grada Bihaća Međunarodni dan ljudskih prava obilježen je dijeljenjem promotivnog materijala od strane članica Udruženja ''Žene sa Une'' i članova  Lokalnog volonterskog servisa.

- Ljudska prava su temelj savremenog društva i moraju se poštivati i stoga podrška gradske uprave pri obilježavanju ovog izuzetno značajnog dana. Poštivanjem prava na život, slobodu i sigurnost mi čuvamo najveće vrijednosti našeg društva i stoga moramo jačati svijest kod svih građana i institucija da se ljudska prava moraju poštivati i štititi - kazao je gradonačelnik Galijašević tokom susreta sa volonterima i članicama Udruženja "Žene sa Une".