VIJESTI

Ambasadori SAD, Japana, Francuske i OSCE-a posjetili Žepče

Puna podrška integrativnim porocesima

R. Ag.

9.12.2015

Općinu Žepče posjetili su danas ambasador OSCE-a Jonhatan Moor,  te ambasarodi SAD-a  u BiH Maureen Cormack, Japana Kazuya Ogawa i Francuske Claire Bodonyi. Visoke zvaničnike ugostili su načelnik Općine Žepče Mato Zovko (HDZ BiH) i predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović (SDA ). Razlog posjete ambasadora Općini Žepče je podrška integrativnim precesima koje Žepče u posljednjih desetak godina uspješno izvršava.

ambasadori-tokom-razgovora-sa-necelnikom-i-predsjed-o-v-zepce

Ambasadori tokom razgovora sa načelnikom i predsjednikom OV Žepče

Nakon kratkog razgovora u kabinetu načelnika, u znak podrške na uspješnom integrisanju "dvije škole pod jednim krovom"  visoki dužnosnici posjetili su Srednju mješovitu školu Žepče. Tokom razgovora sa školskim menadžmentom na čelu sa direktorom Zijahom Maličbegovićem, gosti su istakli pozitivan primjer žepačke Srednje mješovite škole kojeg bi trebale slijediti i druge sredine sa istim ili sličnim problemom.

ambasadori-tokom-razgovora-u-sms

Tokom razgovora u Srednjoj mješovitoj školi

Osim Srednje mješovite škole, amabasadori su obišli i Muzičku školu u Žepču  koja je također primjer zajedničkog rada i školovanja Bošnjaka i Hrvata. Ovom prilikom zatražena je i pomoć ambasadora u finansiranju dva školska projekta koji se odnose na izgradnju  radionice za SMŠ i projekta završetka građevinskih radova na Muzičkoj školi.

uprilicen-program-za-goste-u-sms-i-muzickoj-skoli

Upriličen program za goste

Inače, osim školstva, ambasadori su na kraju posjete pohvalili ukupno stanje napretka u Općini Žepče u posljednjih desetak godina.