REGION

DRAMA U AVIONU ZA BEOGRAD Ovo je Jordanac koji je pokušao da obori avion

Prijetio otvaranjem vrata

(J. Be.)

6.12.2015

Jordanski državljanin sa američkim pasošem, pokušao je da upadne u kokpit Lufthansinog aviona na letu iz Frankfurta u Beograd, ali su ga srećom savladali putnici.

Drama je započela na nebu iznad Austrije, kada je problematični Jordanac, sa američkim pasošem, zaprijetio da će otvoriti vrata aviona, piše Blic.

Kako Blic saznaje, on je najprije lupao na vrata kokpita, uz riječi "Otvoriću vrata aviona!".

Problematični Jordanac sa američkim pasošem, koji je zaprijetio da će otvoriti vrata aviona, na kraju drame "smiren" je na jednom od sjedišta, a "nadzirali" su ga igrači RK "Vojvodina" Rastvorcev i Mirković.

Predsjednik Rukometnog kluba Vojvodine Milan Đukić rekao je za RTV da je putnik, koji je izazvao problem, izgledao sumnjivo još prilikom ukrcavanja.

- Negdje na sredini leta pokušao je da otvori vrata kabine u čemu ga je spriječilo kabinsko osoblje - rekao je Đukić.

Jordanca su savladali pomoćni trener Vojvodine Milan Mirković i rukometaš Aleksej Rastvorcev. Ostali putnici nisu ni znali šta se dešava, kaže Đukić.

702029-img20151206wa0000-f
 
Putnik je smješten u biznis klasu, do kraja leta nije pravio probleme, a čuvali su ga Mirković i Rastvorcev.

Incident se desio kada je avion bio oko 11.000 metara iznad austrijskih Alpa.

Po okončanju drame, prema prvim informacijama, posada aviona nije prijavila kontroli leta vanrednu situaciju, već je avion neometano sletio na beograski aerodrom, kako je bilo planirano u 12.45 sati.

Po slijetanju, policija je ušla u avion i izvela problematičnog putnika iz aviona, kojeg je odmah potom prebacila u Policijsku upravu Beograda, gdje je u toku njegovo saslušanje.