VIJESTI

Borenović: Vlada RS trebala podnijeti ostavku zbog prezaduženosti

Stav opozicije

Fena

4.12.2015

Aktuelna Vlada Republike Srpske davno je trebala podnijeti ostavku zbog prezaduženosti - tvrdi predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

On da je vladajuća većina u RS, "koja je nastala na bazi političke korupcije“, na današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine izglasala bitne dokumente za RS, rebalans ovogodišnjeg entitetskog budžeta i Nacrt budžeta za 2016. godinu, u kojima je vidljivo da je RS u velikim kreditima.

- Za nas je najtragičnije da vlast nastavlja s velikim zaduživanjem RS-a, čime dovodi u pitanje likvidnost RS i opterećuje građane. U narednoj godini RS će morati vratiti kredite u iznosu od gotovo 50 posto izvornih prihoda u ovoj godini - rekao je Borenović u izjavi novinarima u Banjoj Luci ističući da je bar zbog te činjenice Vlada RS-a trebala "davno podnijeti ostavku“.

Opozicioni poslanici u parlamentu RS nisu danas prisustvovali glasanju o rebalansu budžeta  za 2015. i Nacrtu budžeta za 2016., kao i seta zakona kojim penzioni sistem prelazi na trezorski način plaćanja, jer je sjednicu vodio potpredsjednik Nenad Stevandić, čiji legitimitet osporavaju.