CRNA HRONIKA

BRČKO Doktorica Šećerbegović: Nisam kriva za smrt trogodišnjakinje!

Ročište za izjašnjenje o krivici u Osnovnom sudu

Am.K.

3.12.2015

Doktorica Ferhata Šećerbegović, optužena za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi, a u vezi sa krivičnim djelom nesavjesno liječenje, danas se u Osnovnom sudu Brčko Distrikta BiH pred sutkinjom Sanjom Ević, izjasnila da se ne osjeća krivom.

Ovu informaciju za „Avazov“ portal potvrdio je advokat Mirnes Ajanović, koji je punomoćnik oštećenih Zade i Elvisa Bajrića u postupku protiv doktorice Šećerbegović.

On je dodao da se sada očekuje zakazivanje datuma kada će optuženoj početi suđenje.

- Nadam se da će ovaj slučaj biti opomena svim ljekarima da svoj posao moraju obavljati profesionalno i u skladu sa zakletvom koju su položili, jer su u pitanju ljudski životi, dodao je Ajanović.

Doktorica Šećerbegović je optužena da je nesavjesnim liječenjem skrivila smrt trogodišnje Nejle Bajrić, Zadine i Elvisove kćerke.

Podsjećamo, Nejla Bajrić preminula je 10. decembra 2014. godine u sanitetskom vozilu koje je  bilo bez pratnje doktora, na putu iz brčanske bolnice prema UKC-u Tuzla .

Optuženoj Šećerbegović stavlja se na teret da je u svojstvu doktora medicine, obavljajući svoju djelatnost, primijenila očito neprikladan način liječenja čime je prouzrokvala da kod Nejle dođe do teškog narušavanja zdravlja i postojeće bolesti, što je u konačnom uzrokovalo smrt djeteta.

Zada Bajrić je, pak, jučer  skoro godinu nakon smrti kćerke, u brčanskoj bolnici ponovo rodila djevojčicu.