NOGOMET

ZENICA Počela izrada grafita sedam legendi za 70 godina kluba Čelik

Nastavak aktivnosti NGG "Za Čelik"

Autor:D. Pa.

2.12.2015

U centru Zenice danas je počela izrada murala (grafita, op.a.) sa sedam Čelikovih nogometnih legendi po izboru svih navijača i simpatizera kluba, a radi se o nastavku aktivnosti NGG "Za Čelik" povodom obilježavanja 70 godina postojanja Nogometnog kluba Čelik.

Jedan od sedam murala je i Mujo Mujkić, Čelikov igrač koji je ostao zapamćen kao oličenje Čelikovaca u sportskom ali i zeničkom smislu. Fudbalsku karijeru imao je i prije Čelikovog osnivanja, dok je na utakmice zeničkog kluba dolazio poslije smjene iz Željezare Zenice.

Osim njega, anketom koja je bila javno dostupna od 23. septembra do 1. oktobra odlučeno je da sedam Čelikovih legendi koje su zaslužile mjesto u centru grada na grafitu budu Mujo Mujkić, Josip Lalić, Alojz Renić, Mehmed Buza, Fadil Talić, Jasmin Hajduk i Senad Brkić. 

Kako su kazali iz NGG "Za Čelik" za "Avazov" portal, radovi teku prema planiranoj dinamici, stoga bi isti trebali biti završeni za pet dana. Trenutne skice četiri murala uveliko plijene pažnju brojnih prolaznika, koji sa oduševljenjem posmatraju ovjekovječene zeničke legende.