GLOBUS

PANIKA U LONDONU Evakuirane kancelarije BBC-a zbog anonimne dojave o bombi

Sumnja se na pokušaj terorističkog napada

Mi. K.

1.12.2015

16:32 Policija je ispraznila nekoliko važnih ulica zabranivši i prolazak pješaka. Prema riječima producenta BBC-a Jamesa Claytona, u blizini sjedišta televizije primijećeno je i sumnjivo vozilo.

Inače, dio Londona koji je evakuisan dom je kineskoj i poljskoj ambasadi, kao i nekoliko međunarodnih i britanskih organizacija.

evakuacija

16:31 Trgovački prostor, nedaleko od Londonskog mosta je ponovno otvoren. Policija je iz sigurnosnih upozorenja danas evakuirala ovo područje.

16:14 Kancelarije BBC-a u Londonu Portland Place evakuirane su zbog anonimne dojave o bombi. Policija je saopćila da se u blizini ove zgrade nalazi sumnjivo vozilo te iz sigurnosnih razloga evakuisala uposlenike i pješake. 

Ulica je zatvorena i pod policijskom kontrolom.

Ovo je druga sigurnosna akcija u glavnom gradu Engleske danas, nakon što je područje oko London Bridgea evakuirano zbog sumnjivog paketa.

 

15:29 Stotine ljudi evakuirano je danas iz Tooley ulici u središtu Londona, nakon što je sumnjivi predmet izazvao paniku u ovom dijelu grada te sumnje da je planiran teroristički napad. 

london-bridge-evacuation-1

Naime, policijski službenici su reagovali na izvještaj da je pronađen sumnjiv predmet na ovoj adresi te su na mjestu događaja došli u 12:26 sati i evakuirali stanovništvo.

london-bridge-evacuation

Očevidci kažu da je evakuirana ulica u blizini Hays Galleria, popularnog shopping centra koji se nalazi naspram London Bridge stanice.

Darrel Page napisao je na svom Twitteru da je ulica "zapečaćena" te da je prisutan veliki broj policije.