SPORT

U TOKU PREGOVORI Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine u zeničkoj "Areni"

Meč prvog kola druge grupe Euro-afričke zone protiv Tunisa

D. Pa.

1.12.2015

Davis Cup reprezentacija Bosne I Hercegovine u martu mjesecu naredne godine igra prvo kolo druge grupe Euro-afričke zone protiv selekcije Tunisa, a meč će najvjerovatnije biti odigran u zeničkoj "Areni".

Budući da Teniski Savez BiH ima obavezu do kraja decembra prijaviti ITF-u grad domaćin, već su u toku pregovori sa predstavnicima "Arene" oko organizacije ovog meča. S tim u vezi, Senad Hadžimešić, direktor Teniskog saveza BIH, boravio je u Zenici gdje se na licu mjesta želio uvjeriti u sve tehničke i druge kapacitete Gradske arene.

Tako već petnaestak dana traju pregovori između Teniskog saveza i predstavnika "Arene" oko organizacije meča sa Tunisom, kaže Hadžimešić.

- Mi uopće nismo ni sumnjali da "Arena" zadovoljava sve uslove za održavanje Davis Cup mečeva. Bili bi veoma sretni da se ovdje odigra ovaj meč, jer su uslovi definitivno najbolji u BIH. Dvorana zadovoljava sve rigorozne uslove ITF-a, stoga mislim da ćemo u narednoj fazi pregovora naći zajedničko rješenje kako bi meč bio odigran ovdje - dodaje Hadžimešić.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovanović istakao je da će "Arena" svim raspoloživim sredstvima i kapacitetima biti na raspolaganju Davis Cup reprezentaciji, ukoliko se Teniski savez odluči da Zenica bude domaćin.

- Mi smo već dokazali da smo spremni organizovati najzahtjevnije sportske događaje na vrhunskom nivou, a bilo bi nam drago da ugostimo i tenisku Davis Cup reprezentaciju tako da ćemo učiniti sve što je u našoj mogućnosti da budemo domaćini našim najboljim teniserima u martu mjesecu, ali i u budućnosti – kazao je Jovanović.

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine igra meč prvog kola druge grupe Euro-afričke zone protiv Tunisa od 4. do 6. marta 2016. godine.